موبایل و تبلت

چرا گوشی شارژ نمی شود؟ 7 دلیل شارژ نشدن موبایل که باید بدانید

دلیل شارژ نشدن گوشی

شارژ نشدن گوشی موبایل یکی از مشکلاتی است که بسیاری از کاربران گوشی های هوشمند با آن مواجه می شوند. این مشکل می تواند بسیار آزار دهنده باشد، به خصوص امروزه که کاربرد گوشی های هوشمند بسیار گسترده است و برای انجام کارهای مختلفی به آن نیاز پیدا خواهیم کرد. در این مقاله، به دلایل شارژ نشدن گوشی موبایل می پردازیم و با بررسی مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری گوشی راه حل ها و راهکارهایی برای رفع مشکلات ارائه خواهیم داد.

فهرست مطالب

علت شارژ نشدن گوشی و راه‌حل‌های آن

چرا گوشی شارژ نمی شود؟ شارژ نشدن گوشی و یا درست شارژ نشدن آن، برای کاربران بسیار آزار دهنده است.حتی کاربران اپل  در اغلب موارد با این مشکل  مواجه می شوند که برای بررسی بیشتر و راه حل های مقابله به آن می توانید به مقاله دلیل شارژ نشدن گوشی آیفون مراجعه کنید.در دنیای امروز، گوشی های هوشمند به عنوان یک قسمت حیاتی از زندگی ما تبدیل شده‌اند و استفاده روزانه از آنها نقش مهمی در زندگی ما دارد، چالش های مختلف نظیر عدم شارژ صحیح و مناسب گوشی، برای کاربران کلافه کننده خواهد بود.

همچنین می توانید تفاوت شارژر اصلی سامسونگ با فیک را در مقاله ای جداگانه بخوانید.

دلایل مختلف تأثیرگذار بر عدم شارژ گوشی شامل: مشکلات سخت‌افزاری، مشکلات نرم‌افزاری، کابل و آداپتور شارژ خراب، استفاده از شارژرهای غیراصل و همچنین فعال بودن چندین قابلیت گوشی به صورت همزمان هنگام شارژ گوشی است. همچنین فعال کردن قابليت‌های بک ‌آپ (Back-up) جديدي كه به صورت پيش فعال روي سيستم عامل iOS 11 قرار گرفته است، مي‌تواند منجر به كاهش عمر باتري و در نتيجه عدم شارژ صحیح گوشی شود.با بررسی عوامل فوق، می توانیم علت شارژ نشدن گوشی و یا کند شارژ شدن گوشی را بررسی کنیم.

خرابی کابل شارژ

در برخی مواقع، کابل شارژر ممکن است خراب شده یا با مشکلاتی مواجه شود که منجر به عدم شارژ گوشی می‌شود.خم شدن و تا شدن زیادی کابل شارژ منجر به شکسته شدن و قطعی سیم های درون کابل می شود.

شارژ نشدن گوشی به دلیل کابل شارژ خراب

استفاده از کابل‌هایی که قدرت خروجی برق آن‌ها کمتر از توان آداپتور و نیاز گوشی شما است، باعث شارژ کم یا حتی عدم شارژ گوشی می‌شود همچنین پس از مدتی به کابل آسیب وارد می شود. نقاط اتصال کابل شارژ به سرهای آن (مانند سرهای USB) ممکن است خراب شده باشند. این مشکل می‌تواند باعث عدم اتصال پایدار بین کابل و درگاه شارژ شود و موجب عدم شارژ موبایل گردد.در مقاله ای جداگانه ترفندهایی برای جلوگیری از خراب شدن کابل شارژ را مورد بررسی قرار دادیم.

بررسی خراب بودن کابل شارژ

برای اینکه از خراب بودن کابل شارژ اطمینان حاصل کنید، اولین کاری که باید انجام دهید این است که کابل خود را از نظر ظاهری و فیزیکی بررسی کنید سوکت های دو طرف کابل شارژ را مشاهده کنید که خراب نشده باشند. همچنین برای انتخاب دقیق یک کابل شارژ با مشخصات  خوب می توانید به مقاله راهنمای خرید کابل شارژ مراجعه کنید.

با خرید کابل شارژ جدید اقدام به شارژ گوشی خود کنید که در صورت شارژ شدن با کابل جدید مطمئن خواهید شد که کابل شارژ شما دچار مشکل است. همچنین یکی از راهکارها و  راه حلهایی که در جهت  جلوگیری از خراب شدن کابل شارژ موثر می باشد استفاده از محافظ کابل شارژ است که موجب افزایش طول عمر کابل می شود.

خرابی آداپتور شارژر موبایل

خراب شدن آداپتور شارژر می‌تواند منجر به شارژ نشدن گوشی موبایل شود. آداپتور شارژر (یا همان شارژر) نقش مهمی در ارائه برق مورد نیاز برای شارژ گوشی دارد.اگر آداپتور شارژر خراب باشد یا با مشکلی مواجه شده باشد، ممکن است برق لازم برای شارژ کردن گوشی به درستی تأمین نشود در نتیجه، گوشی شما به طور صحیح شارژ نمی‌شود. پورت ورودی آداپتور شارژ خود را بررسی کنید تا داخل آن مواد زائدی نرفته باشد و  پورت شارژ کج یا دچار آسیب فیزیکی نشده باشد.  ممکن است قطعات داخلی آداپتور شارژر، مانند مدارهای الکترونیکی یا قطعات الکتریکی دچار خرابی شوند. این مشکلات ممکن است به دلیل استفاده طولانی مدت، خرابی مکانیکی، نوسانات برق، یا عوامل دیگر رخ دهند.

بررسی خراب بودن آداپتور شارژ

اگر شارژر را از قبل داشتید و گوشی شما را خوب شارژ می کرده ، اما اکنون گوشی شما را شارژ نمی کند احتمال دچار  آسیب شده است. در مرحله اول ابتدا از  صحت عملکرد کابل شارژ اطمینان حاصل کنید  و درصورت شارژ شدن گوشی با یک آداپتور دیگر از خرابی آداپتور شارژر  مطمئن شوید .همچنین بوسیله یک تستر آداپتور شارژ و تستر کابل شارژ از وضعیت سلامت آن ها مطلع شوید، البته این وسایل را تعمیرکاران موبایل دارند و می توانند بوسیله تستر،خیلی سریع از سالم بودن آداپتور شارژ و یا کابل شارژ آگاه شوندول.

 

راهکارهای مختلفی برای جلوگیری از خرابی آداپتور شارژر در زیر آورده شده است:

  • از آداپتور شارژر اصلی گوشی خود استفاده کنید که می توانید نسبت به خرید انواع آداپتور شارژر اصلی در فروشگاه دیجی ایساتیس مراجعه کنید.
  • آداپتور شارژر را در معرض حرارت یا رطوبت قرار ندهید.
  • از آداپتور شارژر برای شارژ وسایلی یا گوشی هایی  غیر از گوشی خود استفاده نکنید.

خراب شدن پورت شارژ گوشی:

مشکل درگاه شارژ گوشی یکی دیگر از عوامل رایج شارژ نشدن گوشی می باشد.احتمال دارد که داخل پورت شارژ گوشی نیز مواد زایدی رفته باشد و از اتصال مناسب کابل به گوشی جلوگیری می کند.

شارژ نشدن گوشی به دلیل سوکت شارژ خراب

در این صورت گوشی خود را خاموش کنید و بوسیله یک وسیله غیر فلزی و با احتیاط مواد زاید را از داخل پورت شارژ گوشی خارج کنید. در صورتی سوکت شارژ گوشی مشکل سخت افزاری داشت یعنی کج شده بود و یا از جای خود کنده شده بود،هیچگونه اقدامی انجام ندهید و گوشی خود را به یک تعمیرکار معتبر و حرفه ای بسپارید.

شارژ نشدن گوشی به دلیل مشکلات نرم افزاری

 در موارد محدودی مشاهده شده است که مشکلات شارژ گوشی ناشی از مشکلات نرم افزاری و یا تداخل برنامه هایی که بر روی گوشی خود نصب کرده اید می باشد. در این صورت بهتر است که یکبار گوشی خود را روشن و خاموش کنید، اگر مشکل برطرف نشد یک راه دیگر Rest Factory و یا بازگرداندن تنظیمات گوشی به حالت کارخانه می باشد.

مشکلات سخت افزاری عامل دیگر شارژ نشدن گوشی

در صورتیکه با بررسی موارد فوق مشکل شارژ گوشی شما حل نشد، یک مشکل سخت افزاری در گوشی شما وجود دارد. مشکلات سخت افزاری عدم شارژ گوشی مختلف هستند که برای آگاهی بیشتر شما به آن ها اشاره می کنیم.

باتری ضعیف یا آسیب دیده علت شارژ شدن شارژ گوشی

اگر باتری گوشی شما بدرستی شارژ نشود، احتمالا خراب شده است و فرآیند شارژ را با مشکل مواجه می کند. به عنوان مثال گوشی سریع شارژ می شود و زود شارژ خالی می کند. یا گوشی را به مدت طولانی در شارژ قرار می دهید اما شارژ کامل نمی شود، به عبارت دیگر گوشی کُند شارژ می شود.

شارژ نشدن گوشی به دلیل باتری خراب و آسیب دیده

حالت دیگری نیز رخ می دهد که نشان از ضعیف شدن باتری گوشی شماست و آن شارژ نشدن گوشی هنگامیکه شارژ گوشی به صفر رسیده باشد. در این شرایط می بایست باتری گوشی خود را تعویض کنید. اگر گوشی شما قدیمی است و قاب پشتی گوشی  و باتری آن نیز جدا شدنی است خودتان می توانید باتری را خریداری و تعویض کنید. اما اگر از گوشی های نسل جدید استفاده می کنید می بایست برای تعویض باتری گوشی خود به تعمیرکار موبایل مراجعه کنید.

چرا گوشی موبایل شارژ نمی شود و راه حل آن چیست؟

 

با اینکه باتری هر گوشی یک عمر مفیدی دارد و پس از آن باید تعویض شود، اما نکاتی وجود دارند که با رعایت آنها می توانیم عمر باتری گوشی را بالاتر برده و از خالی شدن شارژ باتری گوشی جلوگیری کنیم. این نکات عبارتند از:

  • استفاده از شارژ سازگار با گوشی: برای شارژ گوشی خود از هر شارژری استفاده نکنید،اگر در بسته بندی گوشی خود شارژر فابریکی ندارید شارژر مناسب با دستگاه خود را تهیه کنید به طور مثال برای گوشی های سامسونگ حتما از شارژرهای  سامسونگ  اورجینال اصل و برای سایر برند ها نیز از همان برند شارژر تهیه کنید. اگر از شارژرهای برندهای معتبر دیگر استفاده می کنید، حتما توان شارژر گوشی خود را جویا شوید و یک شارژر از یک برند معتبر با همان توان خروجی تهیه کنید. به عنوان مثال اگر گوشی شما برای شارژ به یک آداپتور شارژ 15 واتی نیاز دارد، از آداپتورهای کمتر از 15 واتی استفاده نکنید. کابل های شارژ نیز دارای توان می باشند، اگر گوشی شما  قابلیت فست و یا سوپر فست شارژ را دارد حتما باید از کابل شارژی 25 واتی و بالاتر استفاده کنید.
  • جلوگیری از صفر شدن شارژ گوشی: اجازه ندهید که شارژ گوشی شما به صفر برسد و خاموش شود و بعد گوشی خود را به شارژ بزنید. سعی کنید هنگامیکه شارز گوشی شما به 20 درصد رسید آن را شارژ کنید.
  • کالیبره کردن باتری(کالیبراسیون):اگرچه در مورد قبلی به خالی نشدن شارژ گوشی اشاره کردیم اما بهتر است هر از چندگاهی گوشی خود را تا 100 درصد شارژ کنیم و اجازه دهیم تا شارژ باتری کامل خالی شود،این عمل که کالیبراسیون نام دارد باعث افزایش طول عمر باتری گوشی می شود.
  • عدم استفاده از گوشی هنگام شارژ شدن: هنگامیکه از گوشی در حال شارژ می باشد، سعی کنید از آن استفاده نکنید. زیرا هنگام شارژ دمای گوشی بالا می رود، حال اگر از یک برنامه نیز استفاده کنید، دما افزایش بیشتری خواهد داشت و گوشی داغ می کند. داغ شدن گوشی باعث افزایش استهلاک گوشی می شود و علاوه بر باتری و مدار شارژ می تواند به سایر قسمت های گوشی نیز آسیب جدی وارد کند.
  • عدم شارژ گوشی به مدت طولانی: سعی کنید که گوشی خود را شب تا صبح و یا مدت طولانی در شارژ نگذارید. این کار موجب می شود که عمر باتری کاهش پیدا کند و به مدار شارژ آسیب وارد کند. برای جلوگیری از این حالت می توانید از تبدیل های قطع کن دار استفاده کنید، همچنین کابل شارژهای جدید نیز تولید شده اند که با فول شارژ شدن گوشی عملیات شارژ را قطع می کنند.
  • شارژ نکردن گوشی در هوای بسیار گرم یا بسیار سرد: اگر در محیطی هستید که دمای محیط بسیار گرم و یا بسیار سرد است، بهتر است که گوشی خود را در آن محیط شارژ نکنید مگر اینکه مجبور باشید. شارژ کردن گوشی در این شرایط نیز می تواند مدار شارژ،باتری و سایر مدارهای گوشی آسیب وارد کند.

با رعایت موارد فوق کمتر دچار مشکلات شارژ گوشی خواهید شد. عمر مفید یک باتری گوشی موبایل معمولا بین 3 تا 5 سال می باشد. اگر هیچکدام از موارد فوق را رعایت نکنید،امکان دارد عرض یکسال دچار یکی از مشکلات شارژ نشدن گوشی بشوید.

 

سایر عوامل و دلایل شارژ نشدن گوشی به دلیل مشکلات سخت افزاری

علاوه بر ضعیف شدن باتری , عوامل دیگر سخت افزاری  وجود دارد که منجر به شارژ نشدن گوشی می شود.برای برطرف کردن این مشکلات باید گوشی کامل باز شود و در این مواقع دیگر کاری از دست شما بر نمی آید و برای رفع مشکل باید به یک تعمیرکار مراجعه کنید.مهمترین این مشکلات سخت افزاری به ترتیب زیر است:

  • جدا شدن پایه های سوکت  شارژ گوشی و ایجاد لحیم سردی
  • وجود شوره و یا آب خوردگی در مدار شارژ  که در مقاله ای جداگانه به بررسی راهکارهایی برای نجات و تعمیر گوشی آب خورده پرداخته ایم.
  • مشاهده پیغام Charger Not Supported که نشان دهنده خرابی مقاومت TEMP می باشد
  • وجود اتصالی در سوکت یا مدار شارژ
  • خرابی آی سی شارژ

تمامی موارد فوق می بایست توسط یک تعمیرکار خبره بررسی شود، درصورتیکه تخصصی در این زمینه ندارید گوشی خود را دستکاری نکنید.

نتیجه گیری

در این مطلب علت شارژ نشدن گوشی و سایر مشکلات مرتبط با شارژ گوشی را بررسی کردیم و راه حل های آن را توضیح دادیم. برخی از راه حل ها توسط عموم مردم قابل انجام می باشد و نیازی به تخصص در این زمینه نخواهید داشت. با این وجود گاهی اوقات مشکل سخت افزاری می باشد و به یک متخصص در این زمینه نیاز دارد که می توانید به تعمیرکار موبایل مراجعه کنید. برای اینکه با مشکلات متعدد شارژ گوشی مواجه نشوید، اصول صحیح شارژ گوشی را نیز توضیح دادیم تا عمر باتری کاهش پیدا نکند و مدار شارژ گوشی دچار مشکل نشود.

4/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *