موبایل و تبلت

علائم خرابی آی سی گوشی  و دلایل خرابی IC گوشی

علائم خرابی آی سی (IC) شارژ

همه لوازم الکترونیکی از جمله موبایل، دارای یک برد الکترونیکی هستند که قطعات زیادی از جمله خازن،مقاومت،دیود و چندین آی سی (IC) به آن متصل هستند. آی سی در واقع یک مدار مجتمع متشکل از چندین قطعه دیگر مانند ترانسیزتور و  قطعات دیگر مانند مقاومت و خازن است، تا فضای کمتری را بر روی برد الکترونیکی گوشی اشغال کند. شکل ظاهری آی سی ها نیز به صورت یک قطعه نازک و تخت از مواد نیمه هادی (معمولا سیلیکون) و رنگ مشکی ساخته شده است. آی سی را با نام چیپ (Chip) نیز می شناسند. آی سی های مختلفی بر روی برد الکترونیکی گوشی قرار دارند که هر کدام وظایفی دارند و اگر یکی از این آی سی ها خراب شود،گوشی موبایل عملا قابل استفاده نخواهد بود و نیاز به تعمیر اساسی خواهد داشت و آی سی باید ریبال و تعویض شود. یکی از مهمترین علائم خرابی آی سی گوشی ، روشن نشدن گوشی موبایل است. البته علائم دیگری نیز وجود دارند که در ادامه مقاله به آن ها خواهیم پرداخت. اما قبل از آن باید با تعریف آی سی، انواع IC  و وظیفه هرکدام را بدانید.

آی سی موبایل چیست؟

ای سی گوشی معمولاً به یک مدار مجتمع اشاره دارد که یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که از مواد نیمه هادی ساخته شده است. مدارهای مجتمع در گوشی های موبایل برای انجام وظایف مختلفی مانند پردازش داده ها، مدیریت توان و کنترل ارتباطات بین بخش های مختلف دستگاه استفاده می شود. آنها اجزای ضروری هستند که عملکردهای مدرن گوشی موبایل را مدیریت می کنند و انواع مختلفی دارند.

انواع آی سی (IC) گوشی موبایل

انواع آی سی (IC) گوشی موبایل

 
IC ها انواع مختلفی دارند که در گوشی های مختلف متفاوت است و مهمترین آنها به ترتیب زیر است:

  • آی سی لایت یا آی سی صفحه نمایش: آی سی لایت، نور صفحه نمایش گوشی را تنظیم می‌کند و اجازه نمی‌دهد از حد مشخصی بیشتر یا کمتر شود. آی سی لایت به صورت غیر مستقیم با صفحه نمایش گوشی در ارتباط است و نور آن را تامین می‌کند. بنابراین اگر آی سی لایت به درستی کار نکند و نور صفحه نمایش تامین نشود عملا کار کردن با گوشی موبایل غیرممکن می‌شود.

  • آی سی شارژ: ای سی شارژ در موبایل تامین کننده انرژی مورد نیاز گوشی برای روشن شدن و راه اندازی را تامین می کند.این آی سی با باتری گوشی و شارژر در ارتباط است و انرژی را از شارژر دریافت می کند و به باتری گوشی منتقل می کند. 
  • آی سی تغذیه: یکی از مهمترین آی سی هایی که در موبایل و تبلت ها بکار می رود آی سی تغذیه است که بطور کلی وظیفه برق رسانی به قسمتهای مختلف گوشی را بر عهده دارد .البته این بدان معنی نیست که تمامی قطعات ولتاژ مورد نیاز خود را از آی سی تغذیه می گیرند . بعضی از قطعات برق مورد نیاز خود را مستقیما از باتری گوشی و ای سی شارژ می گیرند.یکی دیگر از وظایف آی سی تغذیه مدیریت و کنترل ای سی شارژ است.

  • آی سی بیس باند: گوشی های هوشمند جدید دارای یک آی سی به نام آی سی بیس باند هستند،وظیفه آن کنترل آنتن دهی گوشی و مدیریت اتصال گوشی به بسته های اینترنتی می باشد و مانند یک مودم عمل می کند.

  • آی سی CPU:  مغز گوشی به حساب می آید و تمامی اطلاعات و دستورات در آی سی CPU قرار دارد.

  • آی سی هارد: آی سی هارد وظیفه ذخیره سازی اطلاعات را بر عهده دارد. و می توانید اطلاعات را از روی آن پاک کنید و یا اطلاعات جدید به آن اضافه کنید و در واقع حالت Read&Write دارد.

علائم خرابی آی سی لایت گوشی

علائم خرابی آی سی لایت گوشی

آی سی صفحه نمایش یا IC لایت همانطور که از نامش مشخص است وظیفه تامین انرژی صفحه نمایش و کنترل نور صفحه نمایش را برعهده دارد.بنابراین هرگونه مشکلی مانند کم و زیاد شدن نور صفحه نمایش،خاموش شدن صفحه نمایش و سایر مشکلات مرتبط با صفحه نمایش می تواند ناشی از خرابی آی سی لایت گوشی باشد.همانطور که گفتیم خاموش شدن ناگهانی گوشی یکی از علائم مشترک خرابی انواع آی سی گوشی می باشد. اما دلایل خراب شدن آی سی لایت گوشی چیست؟ دلایلی از قبیل ضربه خوردن گوشی،استفاده از گوشی زمانیکه گوشی در حال شارژ می باشد و استفاده بیش از حد از گوشی تا جاییکه به  شدت گوشی داغ شود و آب خوردگی گوشی می تواند از جمله دلایل خرابی آی سی لایت گوشی باشد.

علائم خرابی آی سی تغذیه گوشی

علائم خرابی آی سی شارژ گوشی

از آنجاییکه آی سی تغذیه با بیشتر قطعات موبایل در ارتباط است،خرابی آی سی تغذیه می تواند علائم زیادی داشته باشد. اما مهمترین علائم آن عبارتند از خاموش شدن ناگهانی گوشی و خالی شدن سریع باتری گوشی. البته جریان کشی زیاد قبل فشردن کلید پاور نیز یکی دیگر از علائم خرابی آی سی تغذیه گوشی است که می بایست توسط یک تعمیرکار موبایل بررسی شود. دلایل خرابی آی سی تغذیه گوشی نیز عبارتند از استفاده طولانی مدت از گوشی در حالیکه گوشی در حال شارژ شدن می باشد، ضربه خوردن گوشی، آبخوردگی گوشی و داغ شدن بیش از اندازه گوشی.

علائم خرابی آی سی شارژ گوشی

علائم خرابی آی سی شارژ گوشی

 

همانطور که از نام آی سی شارژ پیداست، این آی سی در شارژ شدن گوشی نقش به سزایی دارد. بنابراین هرگونه خرابی و مشکل در شارژ گوشی مانند شارژ نشدن گوشی،دیر شارژ شدن گوشی،خالی کردن شارژ گوشی و … می تواند ناشی از خرابی آی سی شارژ گوشی باشد. یکی از دلایل مهم خرابی آی سی شارژ گوشی استفاده از شارژهای غیر اصل و بی کیفیت موجود در بازار می باشد. بنابراین سعی کنید که از شارژرهای اورجینال و سازگار با مدل گوشی خود استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله بهترین شارژر گوشی موبایل را مطالعه کنید.

 علائم خرابی آی سی بیس باند گوشی آیفون

علائم خرابی آی سی شارژ گوشی

خرابی آی سی BaseBand یکی از خرابی های رایج در محصولات شرکت اپل از جمله تمامی مدل های گوشی های آیفون،اپل واچ و آی پد می باشد. البته این آی سی در گوشی های اندرویدی نیز وجود دارد، اما کاربران گوشی های آیفون بیشتر خرابی آی سی بیس باند را تجربه می کنند. همانطور که گفتیم آی سی بیس باند با آنتن دهی گوشی در ارتباط است، بنابراین علائمی نظیر پرش آنتن و آنتن دهی ضعیف می تواند ناشی از خرابی آی سی بیس باند گوشی باشد. مهمترین دلیل خرابی آی سی بیس باند نیز ضربه خوردن گوشی است. بنابراین با هر بار زمین خوردن گوشی احتمال خرابی این آی سی وجود دارد.

علائم خرابی آی سی CPU گوشی

 

علائم خرابی آی سی تغذیه گوشی

مهمترین قسمت یک گوشی موبایل آی سی CPU است. تمامی اطلاعات سیستمی و دستورات در این قسمت ذخیره شده است و با تمام قسمت های موبایل در ارتباط می باشد.علائمی که با خراب شدن آی سی CPU مشاهده خواهید کرد عبارتند از:هنگ کردن مکرر گوشی، کند شدن گوشی با باز کردن چندین برنامه، ماندن گوشی بر روی آرم شرکت سازنده زمانی که گوشی را روشن می کنید، روشن نشدن گوشی موبایل،خاموش و روشن شدن گوشی بطور ناگهانی،داغ شدن بیش از اندازه گوشی، تخلیه سریع باتری،پاک شدن اطلاعات گوشی و …. از جمله دلایلی که باعت خرابی آی سی CPU گوشی می شود نیز عبارتند از به پایان رسیدن عمر آی سی CPU که در گوشی هایی که عمر زیادی دارند اتفاق می افتد، استفاده طولانی مدت و مکرر از گوشی در حالیکه گوشی در حال شارژ می باشد،آبخوردگی گوشی و باز بودن برنامه های متعدد در پس زمینه گوشی.

علائم خرابی آی سی هارد گوشی

آی سی هارد گوشی که وظیفه حفظ و نگهداری اطلاعات گوشی را بر عهده دارد، در طولانی مدت و با پر شدن و پاک کردن مکرر اطلاعات گوشی به پایان عمر خود نزدیک می شود. از جمله علائم خرابی آی سی هارد گوشی عبارتند از: خاموش شدن ناگهانی گوشی،پاک شدن ناگهانی اطلاعات گوشی،عدم دسترسی به اطلاعات گوشی،هنگ کردن مکرر گوشی و ثابت ماندن گوشی بر روی لگو شرکت سازنده زمانیکه گوشی را روشن می کنید. دلایل خرابی آی سی هارد نیز عبارتند از پایان عمر آی سی هارد به دلیل پاک کردن و پر کردن مکرر اطلاعات هارد، همیشه پر بودن هارد گوشی، ایرادات کارخانه ای از قبیل استفاده از متریال بی کیفیت در تولید آی سی هارد.

سخن پایانی

قبل از اینکه با علائم خرابی آی سی گوشی آشنا شوید، ابتدا باید با انواع آی سی های به کار رفته در گوشی موبایل آشنا شوید. هر کدام از این آی سی ها وظایف متعددی دارند که خرابی هرکدام از آی سی ها، استفاده از گوشی موبایل را تقریبا غیر ممکن و یا کلافه کننده خواهد کرد.بنابراین کسب اطلاعات در زمینه خرابی انواع آی سی گوشی، اهمیت بسیار زیادی دارد. ما در این مقاله انواع آی سی های گوشی را معرفی کرده ایم، وظایف هرکدام را شرح دادیم و علائم خرابی آی سی گوشی را نام بردیم و دلایل خرابی هر کدام از آی سی های گوشی را توضیح داده ایم.امیدواریم که این مقاله برای شما مفید باشد.

سوالات متداول

بله، معمولا تعمیرکاران موبایل زبده و حرفه ای به راحتی آی سی خراب گوشی را تعمیر می کنند. گاهی با هیت دادن آی سی گوشی مشکل حل می شود و در موارد بسیار حاد یک آی سی جدید را ریبال و با آی سی خراب تعویض می کنند.

 

برای تخمین هزینه تعویض آی سی شارژ عوامل مختلفی مانند مدل گوشی و مهارت تعمیرکار دخیل هستند، اما به طورکلی هزینه تعویض آی سی گوشی  نسبت به سایر خرابی های گوشی بیشتر می باشد.

IC مانند سایر قطعات سخت افزاری امکان دارد بسوزد. نوسانات برق، داغ شدن بیش از اندازه گوشی و … از جمله دلایلی هستند که می تواند منجر به سوختن آی سی گوشی شود.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *