افتادن گوشی موبایل در آب و یا ریختن آب بر روی موبایل یکی از رایج ترین اتفاقاتی است که ممکن است برای هر کسی رخ دهد. هنگامیکه این اتفاق رخ می دهد به دلیل ناراحتی و عصبی شدن، نمی دانید بهترین کاری که باید در این شرایط انجام دهید چیست و سریع اقدام به روشن کردن گوشی خود می کنید تا ببینید گوشی روشن می شود یا خیر. اما باید بدانید که اولین اقدام برای گوشی آب خورده، خاموش کردن آن است و اگر هم گوشی خود به خود خاموش شده است دیگر نباید آن را روشن کنید و در همان حالت گوشی را به یک مرکز تعمیرات موبایل تحویل دهید. حتی گوشی هایی که بنا بر ادعای شرکت سازنده، ضد آب هستند، شامل گارانتی آب خوردگی نیستند و این بدان معناست که گوشی های ضد آب هم بر اثر آب خوردگی خراب می شوند. قبل از تعمیر گوشی آب خورده، اقداماتی باید انجام دهید که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت. همچنین درباره مشکلاتی که پس از آبخوردگی گوشی بوجود می آید و نحوه تعمیر گوشی آب خورده نیز توضیحاتی خواهیم داد که با روند کار تعمیرکاران موبایل آشنا شوید.
فهرست مطالب
گوشی آب خورده را چکار کنیم؟
شاید برای شما هم این سوال پیش بیاید که بعد از آبخوردگی گوشی چه اقداماتی باید انجام بدهید؟ ما در ادامه اقدامات مورد نیاز برای یک گوشی آبخورده را نام برده ایم که اگر آن ها را انجام دهید از خرابی بیشتر و خسارت های جبران ناپذیر گوشی جلوگیری خواهد شد. این اقدامات به شرح زیر می باشد:
اقداماتی که بعد از آب خوردگی گوشی موبایل باید انجام دهید:
- اگر گوشی روشن است، فورا آن را خاموش کنید. در صورتیکه که گوشی خاموش است به هیچ وجه آن را روشن نکنید.
- اگر گوشی قاب محافظ دارد، قاب را از گوشی جدا کنید.
- سیم کارت و مموری کارت را از گوشی خارج کنید.
- گوشی را با یک حوله یا دستمال خشک کنید.
- گوشی را در یک جای خشک و خنک و بدون حرکت قرار دهید تا زمانیکه گوشی را به یک مرکز تعمیرات ببرید.
اقداماتی که بعد از آب خوردگی گوشی موبایل نباید انجام دهید:
- اگر گوشی خاموش است به هیچ عنوان آن را روشن نکنید.
- گوشی خود را شارژ نکنید.
- موبایل را در گونی برنج قرار ندهید: یکی از رایج ترین اشتباهات عموم مردم قرار دادن گوشی آب خورده در گونی برنج است. اما با این کار، در واقع گوشی خود را در معرض خطر دیگری قرار می دهید و امکان دارد گرد و غبار موجود در گونی برنج وارد گوشی شود و خرابی بیشتری را بوجود بیاورد.
- موبایل را با سشوار خشک نکیند: یکی دیگر از اشتباهات رایج عموم مردم این است که تلاش می کنند موبایل خود را با سشوار خشک کنند. با این کار احتمال جا به جایی آب در مدار داخلی موبایل وجود دارد و می تواند منجر به خرابی های بیشتری شود.
- گوشی را به هیچ وجه تکان ندهید و یا ضربه ای به آن وارد نکنید. حتی درون گوشی، فوت هم نکنید.
اگر اقدامات گفته شده را انجام دادید، می توانید گوشی خود را بعد از حداقل 48 ساعت (زمانیکه اطمینان پیدا کرده اید که مایع نفوذ کرده به داخل گوشی کامل خشک شده است) روشن کنید. اگر گوشی روشن شد و مشکلی نداشت، خوش شانس بوده اید. اما اگر متوجه مشکلی در گوشی خود شدید ، متاسفانه باید گوشی خود را به تعمیرات موبایل ببرید تا عیب گوشی را بررسی کند. در ادامه نحوه تعمیر گوشی آب خورده و مشکلات رایج گوشی های آب خورده را توضیح دادیم.
آیا گوشی آب خورده قابل تعمیر است؟
اگر آب به داخل موبایل نفوذ کند، در صورتیکه گوشی موبایل خاموش باشد و ولتاژی داخل مدار آن نباشد،تقریبا آسیبی به موبایل نخواهد رسید.تنها کافیست که 48 ساعت گوشی را خاموش کنید تا آب داخل آن خشک شود. پس از خشک شدن آب داخل گوشی می توانید مجددا گوشی را روشن کنید و از آن استفاده کنید. اما اگر گوشی روشن باشد که معمولا هم روشن است و آب به داخل آن نفوذ کند، بین قطعات عمل الکترولیز رخ می دهد و منجر به اتصالی و خورده شدن مدار و قطعات برد می شود.وجود شوره بر روی برد نیز از علائم دیگر آن است. در این صورت باید گوشی خود را به یک تعمیرکار بسپارید و از تلاش های بیهوده پرهیز کنید. اما گوشی آب خورده قابل تعمیر می باشد و جای نگرانی وجود ندارد.
علت روشن نشدن گوشی آب خورده چیست؟
علت روشن نشدن گوشی آب خورده بعد از افتادن در آب تا زمانیکه توسط یک تعمیرکار موبایل بررسی نشود مشخص نیست.از آنجاییکه شما قطعات داخلی گوشی موبایل را نمی توانید مشاهده کنید، نمی دانید آب به کدام قسمت داخلی موبایل نفوذ کرده است. بنابراین پس از آب خوردگی گوشی، هر کدام از قسمت های مختلف موبایل احتمال خرابی خواهند داشت و تعمیرکاران موبایل برای تعمیر گوشی آب خورده تقریبا تمامی قسمت های مختلف موبایل و برد آن را بررسی می کنند تا علت را جویا شوند. اما علت روشن نشدن گوشی آب خورده می تواند دلایلی نظیر خراب بودن باتری،خراب شدن صفحه نمایش، وجود اتصالی و شوره بر روی برد اصلی گوشی و لحیم سردی و جدا شدن پایه های قطعات سخت افزاری و آی سی های گوشی باشد.
تعمیر گوشی آب خورده توسط تعمیرکاران موبایل چگونه انجام می شود؟
تعمیرکار موبایل برای تعمیر گوشی آب خورده، باید برد اصلی گوشی را از موبایل جدا کنند و تمامی قطعات حساسی که بر روی برد اصلی گوشی قرار دارند را از برد اصلی جدا کند و سپس اقدام به شستشوی برد اصلی کند. عملیات شستشو بوسیله دستگاه التراسونیک و محلول مخصوص شستشو انجام می شود. پس از اینکه عملیات شستشو تمام شد، می بایست کانکتورها نیز بوسیله مسواک خیس شده با اسپری یا تینر تمیز شوند. پس از تمیز کردن کانکتورها حالا باید بوسیله کمپرسور باد، برد را خشک کند. این پایان کار نخواهد بود و حالا باید برد اصلی را زیر لوپ قرار دهند و تمامی قسمت های آن را بررسی کنند تا هیچگونه شوره ای بر روی برد وجود نداشته باشد. همچنین پایه های تمام قطعات روی برد بررسی می شوند و در صورت خرابی، تعمیر و احیا می شوند. و در آخر تست جریان کشی گوشی را انجام می دهند تا خیالشان از سالم بودن دستگاه راحت شود. بنابراین بعد از آبخوردگی یک موبایل، هر کدام از قسمت های موبایل احتمال خرابی خواهند داشت.
علت شارژ نشدن گوشی آب خورده چیست؟
در مقاله ای جداگانه به معرفی دلایل شارژ نشدن گوشی پرداختیم اما اگر بعد از آبخوردگی گوشی، متوجه شدید که گوشی شارژ نمی شود،کاری از دست شما بر نمی آید چون به احتمال زیاد الکترولیز در قسمت مدار شارژ اتفاق افتاده است و گوشی شما باید توسط یک تعمیرکار بررسی شود.تعمیرکار ابتدا باتری گوشی و سوکت شارژ را بررسی می کند و در صورت نیاز آن را تعویض می کند. اگر مشکل حادتر باشد، باید برد اصلی و مدار شارژ بررسی شود تا از وجود شوره و اتصالی بر روی برد اطمینان حاصل کند و مشکل را حل کند.البته قبل از هر اقدامی ابتدا اطمینان حاصل کنید که شارژری که از آن برای شارژ گوشی استفاده می کنید سالم باشد.در صورتیکه که به یک شارژر اورجینال نیاز دارید می توانید به مقاله بهترین شارژر گوشی موبایل مراجعه کنید.
چرا گوشی آب خورده تاچش کار نمی کند؟
یکی دیگر از خرابی های گوشی که بعد از آبخوردگی گوشی بوجود می آید، عمل نکردن تاچ و ال سی دی گوشی می باشد.
در این شرایط ابتدا فلت تاچ و ال سی دی بر روی برد گوشی بررسی می شود، اگر مشکلی داشت، آن را برطرف و یا تعویض می کنند. اگر مشکل حل نشد تاچ گوشی باید تعویض شود. در بعضی گوشی ها تاچ و LCD با هم هستند. بدین معنی که اگر یکی از آن ها خراب شود هردو تعویض می شوند. برای اینکه مطمعن شوید که تاچ و ال سی دی گوشی شما جدا و یا باهم است می بایست از یک قطعه فروش لوازم سخت افزار موبایل این سوال را بپرسید.
هزینه تعمیر گوشی آب خورده سامسونگ،شیائومی و آیفون
همانطور که گفتیم خرابی گوشی آب خورده قابل پیش بینی نمی باشد و حتما باید گوشی باز شود و تمام قطعات آن بررسی شود تا خرابی مشخص شود. بنابراین نمی توان قبل از بررسی گوشی، هزینه تعمیر گوشی آب خورده را تعیین کرد. از طرف دیگر قیمت قطعات گوشی های مختلف یکسان نیست، به عنوان مثال قیمت صفحه نمایش گوشی سامسونگ S23 با مدل های دیگر گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون متفاوت می باشد و نمی توان یک قیمت را برای همه مدل های گوشی تعیین کرد. بنابراین نوع قطعه خراب شده و برند و مدل گوشی در هزینه تعمیر گوشی آب خورده تاثرگذار هستند.
سخن پایانی
تعمیر گوشی آب خورده امکان پذیر است، اما کار عموم مردم نمی باشد و می بایست گوشی را به یک تعمیرکار موبایل بسپارند. بااینحال اگر گوشی موبایل شما نیز دچار آبخوردگی شد قبل از بردن گوشی به مرکز تعمیرات موبایل، اقداماتی را باید انجام دهید. همچنین اقداماتی دیگر هستند که نباید آن ها را انجام دهید. ما در این مقاله همه اقدامات مورد نیاز برای یک گوشی آب خورده را توضیح داده ایم.نحوه تعمیر گوشی آب خورده را نیز برای شما توضیح داده ایم و چندین خرابی رایج گوشی بعد از آبخوردگی گوشی را برای شما توضیح دادیم. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید باشد.