تاثیر غیرقابل انکار صوت و تجهیزات صوتی در سبک زندگی امروز ما در عصر دیجیتال و نیاز به دریافت کیفیت و وضوح صدای بالا به خصوص برای گیمهای ویدیویی و تماشای فیلم و سریال باعث شده است که برندهای فعال در عرصه تولید لوازم صوتی و تصویری، سیستمهای ساندبار و سینمای خانگی را روانه بازار کنند.
تفاوت ساندبار با سینمای خانگی از ابعاد و جهات گوناگونی نیازمند بررسی است و هرکدام باتوجه به ویژگی ها و قابلیت هایی که دارند برای کاربران مناسب است.در هنگام مقایسه ساندبار و سینما خانگی کاربران می بایست با در نظر داشتن بودجه و موارد فنی دیگری که در این مقاله به آن پرداختیم مزایا و معایب ساندبار و سینمای خانگی را متناسب با نیاز خود انتخاب کنند. همچنین میتوانید با مطالعه راهنمای خرید اسپیکر ، یک اطلاعات کامل و جامع در مورد سیستم های صوتی کسب نمایید.
تفاوت کلی ساندبار و سینمای خانگی چیست؟
بسیاری از خریداران تجهیزات صوتی خانگی، ساندبار و سینمای خانگی را یکی میدانند. اما در واقع تفاوت این دو وسیله صوتی به عوامل مختلفی بستگی دارد. این سیستمهای صوتی بزرگ، اگر چه تعداد زیادی بلندگو دارند که میتوان در نقاط مختلف کار یا محل کار نصب کرد، اما تفاوتهای عمدهای با هم دارند.
باید آگاه بود که تفاوت ساندبار و سینمای خانگی صرفا تفاوت سخت افزاری نیست. تفاوت ساندبار و سینمای خانواده به تفاوت در میزان سیم کشی، تفاوت در عملکرد صوتی، تفاوت در درگاههای ارتباطی مرتبط است و البته هر یک نیز نقاط قوت و ضعفی دارند که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
بنابراین در زمان خرید ساندبار و سینمای خانواده به کاربرد مورد نیاز و میزان فضایی که در اختیار دارید، دقت کنید و با اطلاع از نقاط ضعف و ویژگیهای هر یک، نسبت به خرید محصول زیر نظر یک مشاور حرفهای اقدام نمایید.
ساندبار یا سینمای خانگی؟ کدام بهتر است؟
اینکه ساندبار برای محل کار یا خانه شما مناسبتر است یا سینمای خانگی، فارغ از بودجهای که در اختیار دارید، کاملا به نیاز شما و انتظار شما مرتبط بوده و پاسخ قطعی برای این سوال وجود ندارد.
هنگامیکه صحبت از یک سیستم صوتی ایدهآل برای تلویزیون عادی مثلا 20 یا 30 اینچ به میان میآید، ساندبار گزینه خوبی است. ساندبار یک دستگاه پخش صوتی مستطیل شکل افقی است که جلوی تلویزیون شما نصب شده و صدا را با کیفیت خوبی پخش میکند. نقطه قوت ساندبار این است که تجهیزات جانبی کمی داشته و سیم رابط کمی هم دارد. لذا ظاهر جذاب و دستگاهی کم دردسر برای اهالی خانه خواهد بود.
اگر به دنبال تجهیزات صوتی خوب با قیمتهای متوسط و به قولی مقرون به صرفه هستید، ساندبار معمولا قیمت پایینتری به نسبت سینمای خانگی دارد. لذا گزینه بهتری برای کاربرانی است که صرفا به دنبال افزایش کیفیت سیستم صوتی در منزل هستند و در فکر خلق صداهای رویایی سه بعدی در خانه نیستند!
محل زندگی شما در انتخاب ساندبار و سینمای خانگی تاثیر گذار است. به خصوص اگر در آپارتمان کوچک هستید، این امکان برایتان فراهم نیست تا از صداهای خیلی بلند لذت ببرید. در اتاقهای کوچک آپارتمانهای زیر 100 متر، سیستم صوتی خیلی قوی، منجر به آزار و اذیت همسایهها خواهد شد و شکایت آنها را در بلندمدت در پی خواهد داشت.
لذا در بحث تفاوت ساندبار و سینما خانگی، باید به مقوله فضا دقت کرد. ساندبار برای فضاهای کوچک توصیه میشود. نکته دیگری که در بحث مقایسه ساندبار و سینمای خانگی باید بدانید، مقوله پورت است. سیستم صوتی ساندبار صرفا قادر به پخش موسیقی با استفاده از پورت HDMI و USB است و با بلوتوث و وای فای هم سازگار است. لذا از دیسکتها پشتیبانی نمیکند.
اگر مشترک غولهای موسیقی آنلاین مثل اسپاتیفای و ساندکلاد و اپل موزیک هستید و قصد دارید از روی گوشی هوشمند خود، موزیک با صدای عالی در خانه و محل کار گوش کنید، ساندبار گزینه خوب و مقرون به صرفه است.
ساندبار چیست و چه کاربردی دارد؟
اگر به دنبال آسانترین و سریعترین روش برای شنیدن صدایی با کیفیت بالا و وضوح خوب هستید، احتمالا ساندبار به گوش شما خورده است. داشتن یک ساندبار در کنار تلویزیون، یعنی لذت حداکثری از صدا و تصویر فیلم و سریال به خصوص تجربه یک گیم پلی دلپذیر در بازیهای ژانر اکشن و شوتر اول شخص که صدا، نقش مهمی در بازی دارد!
ساندبار (soundbar) در واقع یک بلندگو است، یا همان اسپیکر. این اسپیکر، به صورت افقی قرار گرفته و نزدیک تلویزیون نصب میشود. ساندبار خود شامل چند بلندگو است و قادر است که زیر تلویزیون شما در هر ابعادی که هست، نصب شود. جایگزین خوبی برای سینمای خانگی و سیستمهای صوتی پیشرفته بوده و به منظور خلق صدای استریو یا فراگیر قوی، طراحی و تولید شده است.
دستگاه ساندبار مثل سینمای خانگی و سایر تجهیزات صوتی روزگار ما، با کابل و تبدیل تصویری مانند کابل HDMI یا اپتیکال به تلویزیون شما متصل میگردد و نصب و استفاده بسیاری آسانی دارد. داشتن ساندبار یعنی داشتن صدایی به مراتب بهتر از اسپیکرهای خود تلویزیون! ساندبار معمولا با یک ساب ووفر داخلی یا جانبی عرضه میشود.
ساندبار به نسبت سینمای خانگی، فضای خیلی کمی اشغال میکند. اگر خانه و کاشانه شما فضای کمی دارد، محدودیت فضا دارید و از طرفی نمیخواهید همسایهها از صدای بلند شاکی شوند، ساندبار به نسبت سینمای خانگی، انتخاب معقول تری است. نصب ساندبار به نسبت سینمای خانگی هم آسان است و صرفا با اتصال یک کابل به تلویزیون وصل میشود.
ساندبارها از فناوریهای به روزی سود میبرند و از صدای دالبی اتموس و صدای HIGH RES AUDIO پشتیبانی میکنند. قیمت آنها نیز نسبت به سینمای خانگی کمتر است.
چون با کاهش ضخامت تلویزیونهای هوشمند امروزی، کیفیت بلندگوهای آنها نیز کاهش یافته است، پس توصیه میشود پس از خرید تلویزیون خوب، همواره در پی خرید ساندبار خوب هم باشید. مخصوصا اگر قصد دریافت صدایی با وضوح بالا دارید. چه برای آموزش زبان، چه تجربه عالی یک بازی ویدیویی با گیم پلی اعتیاد آور چه تماشای فیلم و سریالهای روز ایران و جهان! ساندبار همانی است که دنبالش بودید.
ساندبارها، همه صداهایی که فرکانس مختلف دارند، با وضوح خیلی خوب پخش کرده و ساب ووفر آنها نیز سبب عمق بخشی به صدای پخش شده میشوند.. آن هم با قیمت و دردسر کمتر نصب نسبت به سینمای خانگی.
ویژگیهای ساندبار
ساندبار خوب ویژگیهایی دارد که باید به آن توجه کرد. البته وجود یا عدم وجود برخی از ویژگیهایی که در ادامه به آن اشاره میکنیم، خیلی هم ضروری نیست. اما برخورداری از آنها، مزیت خوبی برای ساندبار به حساب می آید و در واقع یک گجت کاملتری را در اختیار خواهید داشت.
دالبی اتموس (Dolby Atmos)
یکی از ویژگیهای لازم برای در اختیار داشتن یک ساندبار خوب، پشتیبانی از دالبی اتموس است. دالبی اتموس جدیدترین تکنولوژی صدای دالبی بوده و دستگاههای مجهز به این فناوری، قادر هستند که صدا را در جهت افقی و عمودی، هدایت و پخش کنند تا مخاطب، یک صدای کاملا فراگیر و یکپارچه را در اختیار داشته باشد. صدایی که در سالنهای سینمایی پیشرفته میشنویم. یک صدای واقعی!
اگر مشغول بازی کردن یک گیم در ژانر اکشن پر سر و صدا هستید یا فیلم و سریالی تماشا میکنید که دیالوگها و موسیقی متن فوقالعاده دوستداشتنی دارد، صدای فراگیر ساندبار میتواند حس و حالی وصف ناشدنی به شما بدهد. لذا لذت بیشتری از اثر برده و گویی خود را در محیط اثر تصور میکنید.
اگر فیلم در حال پخش، دارای صدای دالبی اتموس بوده و تلویزیون هوشمند شما و ساندبار نیز سازگار با این تکنولوژی باشد، صدایی که در واقعیت از سمت بالا شنیده میشود، مثل صدای قطرات باران یا صدای موشک در حال فرود یا اشیایی که در حال سقوط هستند، توسط ساندبار، به سمت بالا و سقف، هدایت خواهد شد.
لذا شنونده، با شنیدن انعکاس آنها، تصور خواهد داشت که صدا از سمت بالا است. با اسپیکرهای آپ فایرینگ که در ساندبار نصب شده است، صدا به سمت بالا هدایت شده و شنیدن این اصوات، حس بهتری به شنونده در زمان استفاده از اثر میدهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر و آشنا با این تکنولوژی جذاب مقاله دالبی اتموس Dolby Atmos چیست و کاربرد آن در سیستم های صوتی را مطالعه کنید.
فناوری DTS X
شماری از ساندبارها از فناوری مشابهی با نام DTS X نیز پشتیبانی کرده که مثل دالبی اتموس عمل میکند. ساندبارهای دالبی اتموس، صرفا از ترکهای صوتی دالبی اتموس و ساندبارهای دی تی اس ایکس، فقط از Trackهای صوتی دی تی اس ایکس پشتیبانی میکند.
بلوتوث
از دیگر ویژگیهای ساندبار داشتن بلوتوث است. اگر ساندبار شما بلوتوث داشته باشد، یعنی صدا از طریق این فناوری وایرلس (بی سیم) از گوشی موبایل یا تبلت یا لپتاپ شما به ساندبار منتقل شده و از اثر لذت خواهید برد.
همچنین شما میتوانید با مراجعه به صفحه خرید اسپیکر بلوتوثی ضمن آشنایی با ویژگی های هرکدام نسبت به خرید خود اقدام کنید.
اگر تلویزیون شما نیز دارای فناوری بلوتوث باشد، میتوانید بدون دردسر، صدایی با وضوح عالی را تجربه کنید. توصیه میشود در زمان خرید ساندبار متناسب با بودجه خود، ساندباری انتخاب کنید که از فناوری Bluetooth 5 و aptX HD پشتیبانی نماید.
اگر ساندبار از این فناوری مبتنی بر بلوتوث پشتیبانی کند، صدا در زمان انتقال، فشرده نشده و غیر فشرده پخش خواهد شد. لذا هم کیفیت صدا حفظ میشود هم وضوح صدا. لازم به ذکر است که پخش صدا از طریق بلوتوث، صرفا به منظور پخش صدای استریو امکان پذیر خواهد بود و به منظور پخش صدای دالبی با ساندبار، بایستی از کابل اچ دیام آی استفاده کنید.
اگر دستگاه ساندبار شما، تراشه NFC داشته باشد و گوشی موبایل شما نیز سازگار با این قابلیت، با اتصال گوشی به تراشه ان اف سی یا نزدیک کردن گوشی موبایل خود به آن، ارتباط وایرلس بین دو دستگاه برقرار شده و فایلهای صوتی گوشی یا دستگاههای ان اف سی را روی ساندبار دریافت خواهید کرد.
دستیار مجازی
از دیگر ویژگیهای ساندبار است که در برخی از مدلها، از دستیارهای مجازی هم پشتیبانی میکند. مثل GOOGLE ASSISTANT یا AMAZON ALEXA که دستیار هوشمند خانههای هوشمند در عصر مدرن هستند. با این دستیارهای مجازی، فرمانهای صوتی ارسال میشود و اگر ساندبار شما از این دستیارهای هوشمند پشتیبانی کند، امکان کنترل این گجتها را دارید.
یعنی فرمانهای صوتی را خاموش یا روشن کرده و صدای آن را کم و زیاد خواهید کرد.
مالتی روم
از دیگر ویژگیهای ساندبار آن است که از قابلیت چند اتاقه یا مالتی روم (MULTI ROOM) برخوردار است. با متصل کردن آن به صورت وایرلس به دستگاههایی که از این فناوری پشتیبانی میکنند، صدا به صورت همزمان از اسپیکرهایی که در حال پخش صدا در نقاط گوناگون هستند، پخش خواهد شد.
قابلیت 4k PASS THROUGH
پشتیبانی از قابلیت 4k PASS THROUGH از دیگر ویژگیهای ساندبار خوب است. اگر تلویزیونی با وضوح تصویر 4K داشته باشید، اما تعداد پورتهای HDMI شما کافی نباشد، ساندبار 4K PASS THROUGH به شما این امکان را میدهد تا صدای کیفیت عالی دریافت کنید.
لذا با متصل کردن دستگاههای 4K مثل کنسولهای بازی، ستاپ باکسهای دیجیتالی و اندرویدباکسها به آن، در مقام یک دستگاه واسط منتقل کننده تصویر 4K به تلویزیون، نقشآفرینی کرده و صدا نیز افت کیفیت نخواهد داشت.
ویژگی HDMI ARC
ساندبار خوب، از ویژگی HDMI ARC نیز برخوردار است. در صورت پشتیبانی دستگاه شما از این استاندارد و وجود چنین ویژگی در تلویزیون یا سایر دستگاههای دیجیتالی مجهز به استاندارد اچ دی ام آی آرک، صدای آنها به ساندبار منتقل خواهد شد. با استفاده از کابل HDMI ARC صدای دیجیتال با وضوح عالی را بدون تاخیر از دستگاه مورد نظر به ساندبار انتقال و دریافت خواهید کرد.
یکی از باکیفیتترین فرمتهای صوتی، فرمت صوتی DTS است. فیلمهای 4K –HD روی Blu Ray دارای ترکهای صوتی دارای این فرمت بوده و بیتریت بسیار بالا داشته که به پنج مگابیت هم میرسد. ترکهای صوتی دی تی اس، شفافیت بالا داشته و جزییات صدای دالبی با وضوح عالی پخش و کانالهای صوتی ترکهای دالبی را به بهترین شکل ممکن از یکدیگر تفکیک خواهد کرد تا صدای واقعی را حس کنید.
افرادی که به دنبال دریافت کیفیت بهتر از صدای دالبی هستند، دستگاهی انتخاب کنند که از فرمت صوتی دی تی اس پشتیبانی کند.
کروم کست (CHROMECAST) نوعی سختافزار است مثل فلش مموری که برای استریم کردن ویدیو و موسیقی و موسیقی آنلاین از طریق وای فای روی تلویزیونهای HD و دریافت محتوا از مرورگر کروم استفاده میشود. پشتیبانی از فناوری کروم کست سبب میشود که فایلهای صوتی دستگاه را به راحتی روی ساندبار پخش کنید.
به منظور پخش فایلهای صوتی دستگاههای اپل روی ساندبار، از فناوری AirPlay هم میتوان استفاده کرد. دستگاهی که قصد به اشتراک گذاری فایل صوتی با آن دارید، بایستی سازگار به این فناوری باشد.
HRA
از دیگر ویژگیهای ساندبار، پشتیبانی از صدای رزولوشن بالا (HI RES AUDIO) است. اصطلاح HRA برای آن گروه از فایلهای صوتی کاربرد دارد که از SAMPLE RATE (کیفیت نمونهگیری یا سمپل ریت) بالاتر از 44 کیلو هرتز و عمق Bitrate (نرخ داده یا بیت ریت) بیشتر از 16 بیت برخوردار هستند.
قابلیت HDMI CEC
از دیگر ویژگیهای ساندبار خوب، پشتیبانی از قابلیت HDMI CEC است. اگر تلویزیون هوشمند یا معمولی شما و ساندبار، از این ویژگی پشتیبانی کند، در صورتی که با کابل HDMI به یکدیگر متصل شوند، همزمان با روشن کردن تی وی، ساندبار نیز به صورت اتوماتیک روشن خواهد شد. با زیاد و کم کردن صدای تلویزیون با ریموت، صدای ساندبار هم به صورت خودکار کم و زیاد خواهد شد.
با این قابلیت، قادر هستید با یک ریموت، نسبت به کنترل تلویزیون و ساندبار اقدام کرده و مدیریت سیستم صوتی شما آسان باشد.
ساب ووفر
معمولا ساندبار خوب، از ساب ووفر بیسیم نیز بهرهمند است. بسیاری از ساندبارها، امروزه دارای سابووفر وایرلس بوده و میتوانید آنها را در هر نقطهای نصب کنید.
چرا ساندبار مناسب است؟
ساندبار با همه این ویژگیهایی که به آن اشاره کردیم، یک انتخاب مناسب برای تقویت سیستم صوتی خانه و محل کار شما است. کلکسیونی از این ویژگیها در دستگاه ساندبار، امکان تجربه حداکثری از صدای پخش شده در فیلم و سریال و گیمهای کنسولی یا آنلاین را به ارمغان آورده و درک بهتری از صدای اثر خواهید داشت.
صدای با کیفیت و با وضوح عالی، درک بهتری از یک اثر سینمایی، تلویزیونی، موسیقی به شما انتقال میدهد و در به خاطرسپاری بلند مدت آن نیز تاثیر گذار خواهد بود. این امکانی است که با ساندبار، در خدمت شما است.
مزایا و معایب ساندبار
از مزایای ساندبار میتوان به ابعاد کوچک، ظاهری شیک و عدم نیاز به کابلکشی اشاره کرد. کنترلش آسان و حملونقل بی دردسر دارد و همه اعضا خانه امکان جابجایی آن را دارند. دکوراسیون داخلی خانه یا محل کار را آسیب نزده و به راحتی میتوان آن را در هر مکانی که دوست دارید نصب کنید. هیچ نیازی به کابلکشی پیچیده هم ندارد. نسبت به ابعاد دستگاه نیز، تنوع درگاهی دارد.
معایب ساندبار را میتوان عدم توانایی در پخش صدای دالبی و چند کاناله قدرتمند در قیاس با سیستم سینمای خانگی دانست. قیمت برخی از مدلهای ساندبار نسبتا بالا است و از دامنه بودجه اقشار گوناگون مردم خارج میشود. توان آمپلی فایر پایینی داشته و از پلیر بلوری نیز بیبهره است. به هر حال تفاوت قیمت ساندبار سامسونگ و قیمت ساندبار الی جی و قیمت سینمای خانگی سامسونگ و قیمت سینمای خانگی ال جی و سایر برندها، روایتی است از مزایا و معایب هر یک که باید به آن توجه داشت.
مزایا ساندبار | معایب ساندبار |
---|---|
ابعاد کوچک و حمل آسان | با وجود میدان صوتی عمیق و گسترده تجربه صدای فراگیر به وضوح حس نمی شود. |
اتصال بی سیم و عدم نیاز به کابلکشیهای مختلف در خانه دارد. | عدم پشتیبانی ساندبار از اتصالات مختلف به خصوص در دسته های قیمتی پایین |
کنترل و مدیریت آسان سیستم صوتی خانه و محل کار و تنوع در درگاههای ارتباطی به نسبت ابعاد دستگاه | برای اتاق های بزرگ که به سیستم صدای فراگیر کامل نیاز است گزینه مناسبی نیست. |
سینمای خانگی چیست و چه کاربردی دارد؟
سینمای خانگی هم مثل ساندبار، ابزاری برای مدیریت صدا در خانه یا محل کار است. مجموعهای از بلندگوها به همراه یک دستگاه DVD PLAYER بوده و در بعضی مدلها نیز با سابووفر همراه میشود تا صدایی با کیفیت عالی را در زمان پخش فیلم و سریال و موسیقی و بازی کنسولی، در اختیار داشته باشید.
اصلیترین و مهمترین دلیل خرید سینمای خانگی، ایجاد صدایی فراگیر است. مخصوصا در خانههای ویلایی و سالنهای بزرگ نشیمن که سبب لذت بسیار از اثر در حال پخش میشود.
هر اندازه کیفیت صوتی سینمای خانگی شما بالاتر باشد، وضوح صدا بیشتر است.
سینمای خانگی معمولا از 2 یا 7 بلندگو به همراه ساب ووفر، تشکیل شده و اگر اثر در حال پخش، از فناوری دالبی اتموس نیز پشتیبانی کند، کیفیت سینمایی را در خانه یا محل کار تجربه میکنید.
سینمای خانگی هم مثل ساندبار، درگاههای ارتباطی متنوع دارد. بسیاری از مدلهای سینمای خانگی که امروزه در بازار در دسترس است، علاوه بر پشتیبانی از پورت ورودی و خروجی میتوانند به تلویزیون نیز متصل شده و صوتی پرحجم و پر عمق را پخش کنند. با فناوری وایرلس مثل بلوتوث و ان اف سی، صدا به صورت رسا از سینمای خانگی پخش میشود.
دقت کنید که در زمان خرید سینمای خانگی، الزاما برند سینمای خانگی شما نباید همان برند تلویزیون شما باشد تا کیفیت عالی را تجربه کنید. اکثریت دستگاههای سینمای خانگی، امروزه دارای پورت ورودی و خروجی هستند.
ویژگیهای سینمای خانگی
سینمای خانگی ویژگیهای زیادی دارد. سیستمهای قدیمی خانگی، چند بلندگو داشتند و بعضا صدا با کیفیت و وضوح خوبی پخش نمیشد. مخصوصا که صدای دالبی و سوراند نیز در اختیار شنونده قرار نمیگرفت. لذا گرایش مصرف کننده به سمت استقرار و نصب سینمای خانگی افزایش یافت. این دستگاهها به نسبت سیستمهای قدیمی، ابعاد کوچکی داشته و با ظاهری مدرن و شیک، دکوراسیون خانه را نیز تهدید نمیکنند.
ظاهر
یکی از ویژگیهای سینمای خانگی در بحث تفاوت ساندبار و سینما خانگی، مقوله ظاهر است. یعنی ظاهری شیک دارد. با چیدمان درست بلندگوها در خانه، صدای دالبی با کیفیت مطلوب دریافت میشود. با این حال، باید کمی در سیمکشی سینمای خانگی خوب، حوصله و دقت به خرج داده تا فرجام کار، مطلوب باشد.
در سینمای خانگی، شاهد پخش بدون نقص استانداردهای دالبی هستیم. اگر اتاق بزرگی دارید، حتما سینمای خانگی مناسب شما است و انتخاب بهتری به نسبت ساندبار خواهد بود. امکان جابجایی بلندگوها در سینمای خانگی، آسان است و آمپلی فایر قدرتمندتر از ساندبار دارد. تنوع قیمتی سینمای خانگی باعث شده تا این تجهیزات صوتی، توسط طیف گوناگونی از مصرف کننده با کاربردهای مورد نیاز، انتخاب شود.
یک سینمای خانگی خوب بایستی کنترل مناسبی داشته باشد. کنترل خوب سبب میشود که کارکرد با دستگاه آسان شده و همه افراد خانه یا محل کار بتوانند فراخور سن و دانش خود، از دستگاه استفاده کنند. حتما در زمان خرید سیستم خانگی دقت کنید که این سیستم قرار است در کجا و برای استفاده چه افرادی نصب شود.
صدای فراگیر
از ویژگیهای سینمای خانگی خوب آن است که امکان صدای فراگیر داشته باشد. لذا بایستی صدای SURROUND را پشتیبانی نماید. سیستم سینمای خانگی جامع از چند بخش شامل: بلندگو، کابل، آمپلی فایر و دستگاه پخش تشکیل شده است.
-
- اگر روی دستگاهی عدد 5.1 مشاهده کردید یعنی دستگاه، شامل 5 اسپیکر و 1 سابووفر است.
-
- سیستم سینمای خانگی 2.1: شامل 2 بلندگو و 1 سابووفر است.
-
- سیستم سینمای خانگی 3.1: شامل 3 بلندگو و 1 سابووفر است. بلندگوی اضافه در جلوی سیستم دارد.
-
- سیستم سینمای خانگی 5.1: شامل 3 بلندگو در جلو و 2 بلندگو در عقب و 1 ساب ووفر و 1 پخش بلوری دارند.
-
- سیستم سینمای خانگی 7.1: دارای 3 بلندگو در جلو و 2 بلندگو در عقب و 2 بلندگوی اضافه. به 1 سابووفر و یک بلوری مجهز بوده و مناسب افرادی است که فضا و بودجه کافی برای خرید محصول دارند.
پخش بلوری
از ویژگیهای سیستم سینمای خانگی آن است که امکان پخش بلوری به شما میدهد. تلویزیونها معمولا از این قابلیت بیبهره بوده و لذا با قابلیت پخش Blu ray یعنی لذت حداکثری از بازیهای مهیج به خصوص ژانر پسا آخرالزمانی در کنسولهای ایکس باکس و پلی استیشن!
پخش صدای سه بعدی
سیستم سینمای خانگی امکان پخش صدای فیلمهای سه بعدی را دارد. اگر نمایشگری دارید که امکان پخش فیلم سه بعدی دارد، حتما این قابلیت را در زمان خرید سیستم سینمای خانگی در نظر داشته باشید.
چرا سینما خانگی مناسب است؟
سینما خانگی مناسب است، چون نسل جدید سیستمهای صوتی خانگی بوده و ظاهری دوستداشتنی و مدرن دارند. نحوه چیدمان اسپیکرها، مدرنتر و طراحی آنها تناسب و تعادل و توازن مطلوبی با دکوراسیون داخلی خانه و کاشانه امروزی دارد. اکثر آثار موسیقیایی و سینمایی و تلویزیونی و گیمهای کنسولی یا آنلاین را میتوان با عالیترین وضوح صدا تجربه کرد تا لذت بیشتری از اثر کسب کنیم.
برای داشتن یک سینما در خانه، سیستم سینمای خانگی با تجهیزات و امکاناتی که در پارگرافهای قبلی توضیح دادیم، گزینه خوبی برای دریافت صدایی با استاندارد دالبی است. قیمت سینمای خانگی در مقایسه با توان آنها، بسیار مناسب است.
در برخی از سیستمهای سینمای خانگی، بلندگوها وایرلس بوده و این امر سبب شده تا بتوان آن را در نقاط مختلف خانه گذاشت و امکان شنیدن صدایی گوش نواز و پر عمق را در اختیار داشت. لذا شنونده و تماشاگر اثر، خود را در همان مکان رخداد اثر، تصور میکند و جزئیات ریز و دقیق اتفاقات صحنه (در بازی و فیلم و سریال)، بهتر احساس خواهد کرد.
سینمای خانگی مناسب است، چون برای فضاهای متوسط و بزرگ مناسب بوده و صدایی با کیفیت را تحویل میدهد. نقل و انتقال اسپیکرها آسان است. قیمت مقرون به صرفه داشته و صدای فراگیر را در اختیار دارید. پخش صدای دالبی در کلیه فضای منزل امکان پذیر خواهد بود.
اگر دستگاه پخش کننده Blu-ray یا DVD داشته باشید، دیسکهای نوری را با سیستم سینمای خانگی همراه میکنید. اکثر سیستمهای سینمای خانگی، قابلیت ارتقای تصویر داشته و قادر هستند که محتوا با کیفیتی برای 4K و FULL HD را تحویل شنوندگان و بینندگان ارجمند کنند.
مزایا و معایب سینما خانگی
اگر علاقه مند به یک دیزاین سینمایی هستید و قصد دارید که خانه خود را شبیه به یک تئاتر کنید ، سینمای خانگی برای شما مناسب است. هر دو سیستم صوتی فراگیر 5.1 و 7.1 کانال با کیفیت صدای خوبی را ارائه می دهند. در جدول زیر به بررسی مزایا و معایب سینما خانگی می پردازیم.
مزایا سینمای خانگی | معایب سینمای خانگی |
---|---|
تجربه صدای فراگیر واقعی و استثنایی | هزینه زیاد |
سفارشی سازی و راه اندازی متناسب با چیدمان فضای موجود | راه اندازی یک سینما خانگی فضا و ابعاد زیادی را در برمیگیرد |
مناسب برای محیط های بزرگ و پیکربندی سیستم های صوتی فراگیر متنوع و چند کاناله | سیم کشی زیاد و پیکربندی آن توسط متخصص (البته مدل های بی سیم نیز در دسترس است) |
تجربه شنیدن صدای فراگیر و سینمایی با جلوه های صوتی که از بلندگوهای پشت، جلو و بالا پخش می شوند | به دلیل اجزای زیادی که دارد ممکن است فضا را به هم بریزد و حمل آن دشوار است |
چگونه از تلویزیون خود بهترین کیفیت صدا را دریافت کنیم؟
صدای تلویزیون مدام نوسان دارد. گاهی آنقدر ضعیف میشود و صدای پس زمینه بالا میرود که چیزی از محتوای فیلم درک نمیکنیم. مخصوصا اگر در حال تماشای یک فیلم و سریال اکشن یا بازی شوتر اول شخص باشید و شنیدن صدای پا و حرکات رقبا در آن ضروری باشد ! صدای ضعیف، کسالتآور است و دیدن و شنیدن لذتبخش شاهکارهای سینمایی و موسیقیایی را با مشکل همراه میکند.
برای اینکه بهترین صدا را از تلویزیون دریافت کنیم، باید به عواملی که سبب افت کیفیت صدا میشود، توجه کرد. به منظور ارزیابی دلایل ضعیف بودن صدای دیالوگها در تلویزیون، باید به فاکتورهای پنجگانه ذیلالذکر دقت نمود:
تفاوت کیفیت صدای هر کانال
صدای ضعیف تلویزیون، صرفا به کیفیت تلویزیون ربط ندارد. پخش کننده یعنی شبکههای تلویزیونی، کیفیت پخش صدای یکسان ندارند. کیفیت صدای هر شبکه تلویزیونی با کانالهای داخلی یا خارجی فرق دارد. لذا به گیرندههای خود دست نزنید!
طراحی متفاوت محدوده دینامیکی
در فیلمهای ژانر اکشن یا ترسناک، مخصوصا دامنه یک صدا، لحظهای بالا میرود تا حس هیجانانگیزی به مخاطب منتقل شود. لذا بالا رفتن ناگهانی صدا، به کیفیت تلویزیون شما ربطی ندارد و به محدوده دینامیکی متفاوتی مربوط میشود که سازنده اثر برای موسیقی و صدای فیلم طراحی کرده است.
کیفیت صدای تلویزیون
اکثر بینندگان تلویزیون، برنامهها را با تلویزیون مجهز به اسپیکر 2 کاناله یا با سیستم 2.1 که ترکیبی از 2 اسپیکر و 1 سابووفر است، تماشا میکنند. هر میزان تعداد اسپیکر بیشتر باشد، صدای دستگاه بهتر خواهد بود. مثلا بلندگویی در عقب و در جلو کانال اضافه کرده و دستگاهی با سیستم 5.1 خواهید داشت. اگر در زمان پخش رقابتهای ورزشی، صدای گزارشگر را دوست ندارید، کانال مرکزی را قطع کنید!
پیکربندی بلندگو
از دیگر روشها برای افزایش کیفیت صدای تلویزیون آن است که پیکربندی اسپیکر را بررسی کنید. تلویزیون امروزی به شما این امکان را میدهد تا تنظیمات صوتی را روی بخشهای مختلف تلویزیون اعمال کرده و خروجی با کیفیت تجربه کنید.
اگر تلویزیون شما دارای دستگاه بلوری است، به گزینه DYNAMIC RANGE COMPRESSION یا DRC دقت کنید که صدایی پر حجم را در اختیار شنونده قرار میدهد. البته گزینههای دیگری مثل: VOLUME AMPLIFICATION و BOOST DOWNSAMPLE و NIGHT MODE هم به منظور رفع ضعیف بودن صدا دیالوگها در نظر داشته باشید که روی حالت ON یا AUTO قرار بگیرد.
توصیه دیگر برای دریافت صدای بهتر از تلویزیون، توجه به کانال مرکزی است. تنظیم کانال مرکزی این فرصت را برایتان ایجاد میکند که ویژگیهای: MOVIE, CONCERT HALL را غیر فعال کنید و به صورت دستی، تنظیمات را انجام دهید. به بخش کانال تنظیمات مرکزی رفته و تنظیمات آن را بالا ببرید. از راههای تقویت صدای تلویزیون آن است که بالانس کانال مرکزی را حد وسط قرار دهد. اسپیکرهای دیگر را خاموش تا حجم صدای اصلی تنظیم شود.
برای تقویت صدای تلویزیون میتوانید از ساندبار استفاده کنید. یا سیستم سینمای خانگی. شخصی سازی تنظیمات صدا از راههای تقویت صدای تلویزیون به شمار میرود. سیستم صدای فراگیر ترکیبی یا همان شخصی سازی به شما این امکان را میدهد تا سینمای خانگی را با تلویزیون تنظیم کرده و کیفیت بالایی را تجربه کنید.
مقایسه ساندبار و اسپیکر
ساندبار با اسپیکر فرق دارد. ساندبار یک پخش کننده صدا به صورت خطی است. به صورت افقی این دستگاه جلوی تلویزیون قرار میگیرد و به نسبت سینمای خانگی، جمع و جور است و فضای زیادی اشغال نمیکند. ساندبار دارای اسپیکر داخلی است و البته به نسبت سینمای خانگی چند بلندگو، کیفیت صدای پایینتری تحویل میدهند.
اگر قصد دارید از تلویزیون خانگی خود در اتاق کوچک و متوسط استفاد کرده و صدای مطلوبی دریافت کنید، ساندبار توصیه میشود. اما برای صداهای سه بعدی و دالبی و سینمایی، سیستم سینمای خانگی توصیه میشود. ساندبار، پلیر برای پخش دیسک هم ندارد.
صرفا با خرید اسپیکر به تنهایی نمی توان به قابلیتهایی که ساندبار دارد دست پیدا کرد. اما ساندبار با داشتن درگاههای ارتباطی (پورت)، مثل HDMI, USB, WI-FI بلوتوث، قادر به پخش فایل موسیقی بوده و صدایی با وضوح فوقالعاده را در اختیار شنونده قرار میدهد. موضوعی که در تماشای فیلم و سریال و حتی بازی های رایانه ای ،گیمهای کنسولی اکشن و ترسناک، تجربه بهتری را به ما انتقال خواهد داد.
یک اسپیکر نمیتواند به تنهایی صدای سه بعدی یا فراگیر را به ما تحویل دهد. اما ساندبار، صدای استریو ارائه داده و چون سابووفر دارند، صدای با فرکانس پایین هم تحویل میدهند. خرید ساندبار با سابووفر توصیه میشود.
مقایسه ساندبار با سینمای خانگی(بررسی دقیق) 🙂
بدون مقایسه ساندبار با سینمای خانگی، انتخاب هر یک از محصولات میتواند سخت باشد. ساندبار بهترین گزینه برای تلویزیونهای عادی است. میزان اینچ تلویزیون شما مشخص نمیکند که ساندبار برای شما مناسب است یا سیستم سینمای خانگی. گرانی یا ارزانی قیمت تلویزیون نیز ایضا! باید جمیع جهات را بررسی کنید.
ساندبار با قرارگیری به صورت افقی در جلوی تلویزیون، صدا را با کیفیت بهتری از اسپیکرهای تلویزیون عادی پخش میکند. سیم و رابط و دردسر کمی هم نسبت به سیستم سینمای خانگی برای نصب و راه اندازی دارد.
مقایسه قیمت ساندبار با سینمای خانگی
نکته مهم دیگر در مورد مقایسه ساندبار و سینمای خانگی، مقوله قیمت این دو دستگاه است. علیرغم این که گفتیم ساندبارها، قیمت کمتری نسبت به سینمای خانگی دارند، گاهی برای کاربری یکسان ویژه ( مثلا انتخاب سیستم صوتی که از صدای سراند مجازی پشتیبانی کند) قیمت خرید یک ساندبار از سینمای خانگی همرده بالاتر خواهد بود. پس بدون در نظر گرفتن محدودیتهای فضایی در رده قیمتی یکسان، سینماهای خانگی عملکرد بهتری نسبت به ساندبارها ارائه میدهد.
قیمت ساندبار عموما از قیمت سینمای خانگی کمتر است. لذا گزینه مناسبی برای عموم است. اگر به دنبال ارتقا سیستم صوتی در منزل خود هستید و به فکر سیستم سه بعدی هم نیستید، توصیه میشود که سراغ ساندبار خوب با مشخصاتی که در این مقاله اشاره کردیم بروید.
ساب ووفر
ساندبار، کابل ارتباطی زیادی نداشته و به راحتی روی دیوار هم نصب میشود. سابووفر دستگاه جداگانهای است که برای همراهی با ساندبار به بازار عرضه شده و قابلیت پخش صدای با فرکانس پایین دارد. حتما در صورت امکان، ساب هم خریداری کنید. سابووفر نیازمند اتصال به دوشاخه برق است. در زمان خرید سابووفر، به این نکته دقت کنید.
با این حال، عاشقان فضای سینمایی در خانه، معمولا با ساندبار راضی نمیشوند. چون صدای دالبی و چند کاناله با عمق بالا نیاز دارند. اگر چه مدلهای سینمای خانگی وایرلس هم به بازار آمده، اما مدلها اکثرا سیم دار بوده و میتوان فضای منزل را آشفته کند. برای کیفیت بهتر پخش صدا لازم است که فضایی بزرگ تر از 12 متر مربع در اختیار داشته باشید.
در زمان مقایسه تفاوت ساندبار و سینمای خانگی پارامترهایی چون: متراژ اتاق و مساحت خانه، کاربرد مورد نیاز شما، بازه بودجه در نظر گرفته شده و سایر فاکتورها باید لحاظ شده و بعد از ارزیابی و مشورت با اهل فن، نسبت به خرید این سیستمهای صوتی اقدام نمود.
مقایسه ساندبار با سینمای خانگی از نظر کیفیت صدا
اگر قصد دارید فیلمهای سه بعدی یا بازیهای کنسولی با کیفیت تصویر و صدای فوقالعاده را تجربه کنید، سینمای خانگی تجربه لذتبخش تری به نسبت ساندبار به شما تحویل میدهد. البته باید به چیدمان اسپیکرها هم دقت کرد تا صدای پر حجم و یکنواختی را در فضایی که در اختیار داریم، دریافت کنیم.
اسپیکرهای 5 کاناله و 7 کاناله در سیستم سینمای خانگی سبب میشود تا کیفیت صدای بهتری را در مقایسه با ساندبار تجربه کنیم. لذا در بحث مقایسه ساندبار با سینمای خانگی از نظر کیفیت صدا، سیستم سینمای خانگی انتخاب شایستهای است.
رایجترین نوع سینمای خانگی در بازار 5. 1 کاناله است که همانطور که در این گفتار اشاره کردیم، شامل 2 اسپیکر چپ و راست در جلو و 2 اسپیکر چپ و راست در عقب و 1 اسپیکر مرکزی و سابووفر میشود. سینمای خانگی 7. 1 یعنی یک اسپیکری مرکزی و شش اسپیکر جلو و عقب در سمت راست و چپ و یک ساب ووفر.
کیفیت صدای ساندبار از کیفیت صدای سیستم نمایش خانگی ضعیفتر بوده اما به هر حال برای بودجههای محدود و فضای کوچک، گزینه خوبی برای دارندگان تلویزیونهای صفحه تخت است.
مقایسه ساندبار با سینمای خانگی از نظر ابعاد
ساندبار چون یک دستگاه افقی است که قابل نصب روی میز تلویزیون یا دیوار است، حملونقل آسان و همچنین اندازه کوچکی دارد. از نظر ابعاد، سیستم ساندبار، کوچکتر از سیستم سینمای خانگی است. چون سیستم سینمای خانگی دارای اسپیکرهای مختلف در ابعاد گوناگون است تا به نسبت کانالهای خود، در مکانهای مختلفی چیدمان شوند.
سیستم سینمای خانگی دارای چند کانال صدا است. وقتی قصد خرید سیستم سینمای خانگی دارید، میتوانید شمارههای: 2.1 و 5.1 و 7.1 کاناله سینمای خانگی را در اختیار داشته باشید. شماره اول مثل 2 و 5 و 7، تعداد اسپیکر و شماره دوم که 1 است، تعداد ساب ووفر را نشان میدهد.
در یک سیستم فراگیر سینمای خانگی 5.1، در واقع یک سیستم صوتی شش کاناله شامل 5 بلندگو و یک ساب ووفر داریم. در یک سیستم صدای فراگیر سینمای خانگی 7.1.2، در واقع 7 بلندگو اصلی داریم که شامل اسپیکرهای جلویی، مرکزی، محیط اطراف و یک ساب ووفر است. عدد سوم که 2 است نشان میدهد که 2 بلندگو با ارتفاع داریم که معمولا اسپیکرهای داخلی یا سقف هستند. در حالیکه چنین چیزی برای ساندبار وجود ندارد.
چون ساندبار از نظر ابعاد، کوچکتر از سیستم سینمای خانگی است، لذا برای محیطهای کوچک در خانه و محل کار، توصیه میشود. هر اندازه سیستم سینمای خانگی شما، کانال بیشتری برای پخش صدا داشته باشد، صدایی فراگیر، رسا و با وضوح بالاتر را دریافت خواهید کرد.
مقایسه اتصالات و درگاههای ارتباطی ساندبار با سینما خانگی
نکتهای که در مقایسه ساندبار با سیستم سینمای خانگی باید بدانید، توجه به پورت و درگاه های ارتباطی است.
از نظر درگاههای ارتباطی، ساندبار دارای پورتهای وای فای (AUX) و همچنین پورت مهم HDMI است. از بلوتوث هم پشتیبانی میکند که سبب پخش موسیقی از دستگاههایی چون گوشی موبایل و تبلت میشود. اکثر ساندبارها مجهز به پورت یو اس بی هستند. پخش موسیقی با این پورت از دستگاههای گوناگون آسان میشود. مخصوصا برای پخش موسیقی از فلش مموری. اگر قصد خرید ساندبار دارید، دستگاهی انتخاب شود که دارای بلوتوث 5 بوده و از فناوری aptx HD پشتیبانی کند.
دقت کنید که اگر ساندباری با درگاه 4K PASS THROUGH تهیه کنید، با اتصال تلویزیون و کنسول بازی به ساندبار، یک دستگاه واسط منتقل کننده تصویر 4K در اختیار شما است.
پورتهای: HDMI IN, HDMI OUT, HDMI OUT (TV ARC), PORTABLE IN و LAN از جمله مهمترین درگاهها در پشت ساندبار است.
اما سینمای خانگی علاوه بر درگاههایی که در بالا اشاره کردیم، مجهز به پخش کننده بلوری بوده که با آن، میتوانید محتوای صوتی و تصویری را از طریق BLURAY و DVD با کیفیت عالی پخش کنید. آنطور که مشخص است، سیستم سینمای خانگی از نظر پورت وضعیت بهتری از ساندبار دارد.
مقایسه نحوه نصب ساندبار با سینما خانگی
نحوه نصب ساندبار به نسبت سینمای خانگی، بسیار آسان و سریع بوده و نیاز به کابل کشی خاصی هم نیست. در حالی که سیستم سینمای خانگی چند کاناله، نیاز به کابلکشی و چیدمان مناسب داشته تا کیفیت حداکثری صدا را دریافت کنیم.
نحوه اتصال ساندبار به تلویزیون
برای اتصال ساندبار به تلویزیون، بایستی به نکاتی دقت کنید. به منظور پخش برخی از جلوههای صدای فراگیر و کدکهای صوتی از جمله دی تی اس، دالبی اتموس و PCM، انواع اتصال خاص مورد نیاز خواهد بود. سیستم دالبی اتموس صرفا با یک خروجی HDMI خاص در تلویزیون کار میکند. برخی از کابلها نیز فقط قادر به انتقال صدای فراگیر استریو هستند. بهترین روش اتصال ساندبار به تلویزیون، از طریق کابل HDMI است.
در زمان اتصال ساندبار به تلویزیون، 2 تنظیم در گزینههای صوتی تلویزیون پیش روی شما است. خروجی صدا از بلندگوی تلویزیون به کابلی که برای اتصال ساندبار به تلویزیون استفاده کردید، تغییر داده و به برچسب ARC (فناوری کانال بازگشت صدا) دقت کنید که بخشی از مشخصات اتصال HDMI است. همچنین در جستوجوی تنظیمی به نام: PASS THROUGH باشید و آن را ON کنید.
بعضی از ساندبارها از 1 یا 2 ورودی HDMI برخوردار بوده و شما را قادر میسازد که به جای استفاده از تلویزیون، یک دستگاه خارجی مثل تبلت را متصل نمایید. صدا، مستقیما به ساندبار رفته و بعدا تصویر برای پردازش از طریق خروجی HDMI یا ARC به دستگاه مورد نظر شما ارسال میشود.
اتصال ساندبار به تلویزیون با بلوتوث، معمولا کیفیت صدای بالایی ندارد. به تناسب اینکه دستگاه تلویزیون و ساندبار شما از ARC پشتیبانی میکند یا خیر، میتوانید از نسخههای فشرده نشده با کیفیت بالا مثل: DOLBY TRUE HD, DTS, DTS-HD MASTER استفاده کرده تا کیفیت صدای خوبی را تجربه کنید. پورت HDMI در ساندبار، با برچسب ARC یا eARC نشان داده میشود. ARC میتواند صدای فراگیر 5. 1 مثل دالبی و دی تی اس فشرده ارائه کند.
نحوه نصب قطعات سیستم سینمای خانگی
در زمان نصب سیستم سینمای خانگی، باید به نحوه نصب منبع تغذیه، نحوه نصب ساب ووفر و چیدمان درست اسپیکرها آشنا باشید.
نصب منبع تغذیه
منبع تغذیه از اجزایی است که در زمان نصب سینمای خانگی چند کاناله باید به آن دقت کرد. کلیه قطعاتی که در اتصال سینما خانگی به تلویزیون به کار گرفته میشود، باید به این منبع تغذیه وصل باشند. کلیه فعالیتها از جمله تقویت، پردازش، اتصالات و انتخاب مدارها، از وظایف این بخش است. پس منبع خوبی انتخاب و آن را در جایی نگهداری کنید که زیر شوفاژ و لوازم گرمایش یا سرمایش نباشد.
نصب ساب ووفر
ساب ووفر را جایی قرار دهید که در زمان استفاده، باعث لرزش شیشههای خانه و ویترین اتاق پذیرایی نشده و نزدیک وسایل گرمایشی هم نباشد. در نصب ساب ووفر دقت کنید. چون مهمترین ابزاری است که باعث خواهد شد تا تجربه سینمای خانگی واقعی را در خانه داشته باشید.
حتما در زمان نصب ساب ووفر دقت کنید که قویترین آمپلیفایر خانگی برای تامین انرژی آن تهیه شود. آمپلی فایر خانگی قابلیت پخش صدای 16 کاناله داشته و برای تقویت صدای سیستمهای صوتی خانگی کاربرد دارد. توصیه شده که ساب ووفر را در گوشه اتاق قرار ندهید. چون طیف صوتی دینامیک ساب ووفر، کاهش خواهد یافت.
چیدمان اسپیکرهای سینمای خانگی چند کاناله
سیستمهای فراگیر دالبی دیجیتال، فرمت صوت فراگیر را پشتیبانی میکند. بلندگوها، مهمترین اجزا در نصب سیستم سینمای خانگی است. اگر سیستم سینمای خانگی 5. 1 انتخاب کنید، 2 بلندگوی چپ و راست جلو، 2 بلندگوی چپ و راست کناری، یک بلندگوی مرکزی و یک ساب ووفر دارید. الزامی ندارد که همه این تجهیزات از یک برند باشد. اما تناسب ظاهری و تعادل با دکوراسیون داخلی خانه را در نظر داشته باشید.
در زمان نصب سینمای خانگی، مراحل پنج گانه زیر را در نظر داشته باشید.
مراحل 5 گانه در زمان نصب سینمای خانگی
-
- سیستم صوتی در حالت خاموش بوده و اجزا را به یکدیگر وصل کنید. بلندگوها توسط کابل مناسبی به تقویت کننده متصل شود.
-
- تنظیمات را دستی انجام دهید. روند اتوماتیک زمان بر است. برای این کار در منویی که روی صفحه تلویزیون نشان داده میشود، به بخش SOUND MODE SETTING رفته و جلوههای صدا (AUDIO EFFECTS) را شخصی سازی کنید.
-
- در گام سوم، چیدمان درست بلندگوها را در نظر بگیرید. بلندگوی جلو در سمت چپ و راست تلویزیون و در فاصله یک متری از آن قرار بگیرد. خروجی بایستی به طرف مخاطب تلویزیون باشد. بلندگوی عقب در جایی باشد که پشت مخاطبان بوده و خروجی بلندگوها نیز به سمت آنان باشد.
-
- ساب ووفر را در موقعیت مناسب قرار دهید. نزدیک ترین مکان نسبت به تلویزیون.
-
- دستگاه را راه اندازی کرده و تست کنید ببینید آیا صدا به همه نقاط فضای شما در یک اندازه و با کیفیت یکسان میرسد یا خیر. تست تک تک بلندگوها را نیز در نظر داشته باشد.
مقایسه تعمیر ساندبار با سینما خانگی
تعمیر ساندبار به نسبت تعمیر سیستم سینمای خانگی، سریعتر و ارزانتر است. در ادامه، به مشکلات رایج در ساندبار و سینمای خانگی و راهکارهای رفع آن اشاره میکنیم.
رفع مشکلات و خطاهای رایج ساندبار
در اکثر مواقع طبق دیدگاه تعمیرکاران، استفاده از کابلهای نامناسب و معیوب، مشکلاتی برای ساندبار ایجاد میکند. شرایط نگهداری و محل نصب نیز سبب بروز مشکلاتی برای ساندبار شده و منجر به خرابی زودهنگام دستگاه خواهد شد.
لذا همیشه اسپیکر یا ساندبار را به منبع تغذیه مناسب متصل کنید. سالم بودن اتصالات و کابلها بررسی شود. مخصوصا در جاهای مرطوب. اگر صدای اسپیکر و ساندبار، با نویز همراه است، کابلهای ورودی و اتصالات را چک کرده و اگر اشکالی مشاهده نشد، بلندگوها بررسی شود و سپس برد آمپلی فایر یا برد پاور.
گاهی سیم اشتباهی به کانال اشتباهی در پورتهای خروجی (تقویت کننده یا اسپیکر) وصل میشود و جلوههای صوتی فراگیر با اختلال عمل میکند. همواره به نکات دفترچه راهنمای دستگاه ساندبار دقت کنید. دلیل کم بودن تریبل و بیس در اسپیکر و ساندبار، میتواند مربوط به تنظیمات اکولایزر بوده یا محل قرارگیری سیستم صوتی، مناسب نیست.
اگر در زمان استفاده از ساندبار، شاهد بلند شدن ناگهانی صدا هستید، احتمالا تنظیمات سیستم دچار اشکال شده است. بسیاری از سیستمهای صوتی خانگی، مجهز به کنترل دامنه پویا است. لذا به بخش SETTING دستگاه رفته و اگر مشکل حل نشد با تعمیرکاران مجاز تماس بگیرید. اگر پورت USB اسپیکر یا ساندبار کار نکرد، بایستی برد میکرو دستگاه توسط تعمیرکاران بررسی شود. اشکالات این برد میتواند مانع از اتصال USB شود.
اگر در نقاط مرطوب شمالی یا جنوبی کشور زندگی میکنید، باید متوجه باشید که رطوبت، باعث از کار افتادن قطعات حساس الکترونیکی شده و در اسپیکر بلوتوثی، قطعات حساسی مثل برد، در برابر رطوبت آسیب پذیر است. تعمیر برد اسپیکر بلوتوثی را به تعمیرکار مجاز واگذار کنید.
تعمیرات قطعات سیستم سینمای خانگی
در بحث تعمیر سیستم سینمای خانگی نیز تعمیر دستگاه شامل مراحل گوناگونی است. عیب یابی و تعمیر برد اصلی سیستم سینمای خانگی و اسپیکر در زمانی که سیستم با مشکلات حادی روبرو است، توصیه میشود. رفع اختلال و تعمیرات ساب ووفر و Base سیستم در زمان اخلال در کارکرد سابووفر توسط تعمیرکار مجاز ساب ووفر نیاز است.
زمانیکه آمپلی فایر به درستی کار نکند، شاهد قرمز شدن چراغ آمپلی فایر هستیم. اگر آمپلی فایر شما دارای چراغ protect بوده و آن چراغ روشن شود، این احتمال وجود دارد که یکی از اسپیکرها، ساب ووفر، کابلها و یا قطعه دیگری در سینمای خانگی شما، کارکرد درستی ندارد و باید کل سیستم بررسی شود.
یکی از اشکالات در پخش صدای اسپیکرهای سینمای خانگی، مربوط به مدار کراس اور است. تعمیرات و رفع اشکالات مدار کراس اور داخل سیستم اسپیکر برای رفع مشکلات پخش صدای اسپیکر گاها نیاز است.
البته تعمیر و تعویض پورتهای ورودی و خروجی دستگاه سینمای خانگی هم در بدترین شرایط امکان دارد. تعمیرات ترانس تغذیه میتواند از کاهش طول عمر دستگاه جلوگیری کند. لذا همیشه منبع تغذیه متناسب با سینمای خانگی انتخاب نمایید. همه امور مربوط به پردازش، اتصالات و انتخاب مدارها و تقویت از طریق این منبع انجام میگردد.
لزوم چک دورهای سینمای خانگی
چک کردن دورهای کارکرد سیستم، میتواند از مشکل کاهش صدا و کاهش بیس باندها جلوگیری کند. رفع صدای تق تق و سوت کشیدن اسپیکر و تعویض ولومهای شکسته و فرسوده توسط تعمیرکاران معتبر، گامی برای دریافت کیفیت عالی پایدار است. تست کردن کامل قطعات سیستم سینمای خانگی به صورت دورهای و تعویض قطعه آی سی آمپلی فایر در صورت لزوم، از جمله اقداماتی است که برای پایداری کیفیت صدا توصیه میشود.
مقایسه قابلیتهای ساندبار با سینما خانگی
مقایسه قابلیت های ساندبار با سینما خانگی از چند بعد صورت میگیرد.
سینمای خانگی به نسبت ساندبار، نیاز به سیم کشی و اتصالات دارد. جهت قرارگیری بلندگوهای مختلف سیم کشی هم اهمیت دارد. مهمترین مزیت سیستم ساندبارها، از بین رفتن سیم کشی طولانی است. از نظر درگاههای ارتباطی هم، ساندبار دارای پورت وای فای (AUX) و اچ دیام آی و بلوتوث بوده که پخش موسیقی از طریق دستگاهها مثل تلفن هوشمند را امکان پذیر میکند.
ساندبارها دارای یو اس بی هستند و پخش موزیک را آسان میکند. سیستم سینمای خانگی علاوه بر این موارد، پخش کننده بلوری هم دارد.
جمع بندی
در این مطلب با ارائه یک مقایسه کامل بین ساندبار و سینمای خانگی سعی کردیم شما را در انتخاب بین این دو محصول راهنمایی کنیم. چنانچه سوال یا نظری درباره مقایسه ساندبار و سینمای خانگی دارید، در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.