لوازم جانبی و گجت

تفاوت باندهای پسیو و اکتیو چیست + مزایا و معایب

تفاوت باندهای پسیو و اکتیو در چیست؟

تفاوت باندهای پسیو و اکتیو به آمپلی فایر و نحوه نصب و راه اندازی آن در مکان‌های گوناگون است. اما کیفیت صدای باندهای پسیو و اکتیو هم رده، تقریبا یکسان است. در این مقاله به مقایسه باند اکتیو و پسیو اشاره می شود و نکاتی درباره این‌ که باند اکتیو بهتر است یا پسیو، ارائه می‌شود. مزایا و معایب بلندگوهای اکتیو در مقابل بلندگوهای پسیو از دیگر موضوعاتی است که به عنوان یک راهنمای جامع خرید اسپیکر ، در اختیار شما قرار می‌گیرد. پاسخ به سوالات متداول، پایان بخش مطالب مفید این مقاله خواهد بود.

فهرست مطالب

تفاوت بلندگو پسیو با بلندگو اکتیو چیست؟

تفاوت باندهای پسیو و اکتیو

تفاوت بلندگوهای پسیو و اکتیو به آمپلی فایر و نحوه نصب و راه اندازی آن در مکان‌های گوناگون بستگی دارد.

همواره یکی از پرسش‌های متداول خریداران تجهیزات صوتی پیشرفته این است که تفاوت باندهای پسیو و اکتیو در چیست و به همین دلیل علاقمندان به سیستم های صوتی خانگی و حرفه ای می بایست با مقایسه باندها اکتیو و پسیو آشنایی داشته باشند.

وقتی قصد خرید اسپیکر بلوتوث یا یک سیستم صوتی حرفه‌ای دارید، گزینه های زیادی پیش روی شما قرار دارد و این مساله، تصمیم‌گیری را سخت خواهد کرد.

در این مقاله با معرفی باندهای پسیو و اکتیو به ویژگی های مهم هر کدام می پردازیم و پس از معرفی معایب و مزایا بلندگوهای فعال و غیر فعال می توانید به سادگی با بررسی و مقایسه باندهای پسیو و اکتیو ،بهترین انتخاب را داشته باشید. به صورت کلی کیفیت صدای باندهای پسیو و اکتیو هم رده، تقریبا یکسان است.هر یک ویژگی خاص خود را داشته و نمی‌توان حکم ثابتی درباره این‌که پسیو همیشه بهتر است یا اکتیو، ارائه نمود.

بلندگو اکتیو (ACTIVE) چیست و چه کاربردی دارد؟

بلندگو اکتیو (ACTIVE) چیست و چه کاربردی دارد
مسیر سیگنال های اکتیو

اسپیکر اکتیو (active) در واقع به بلندگویی گفته می‌شود که داخلش یک آمپلی فایر قرار دارد. بلندگوی فعال یا اکتیو، در محیط‌های عمومی یا باز که اصطلاحا Public Area یا PA نام دارند، استفاده می‌شود. باند اکتیو هم مثل دیگر تجهیزات صوتی، برندهای مختلفی داشته و طیف قیمتی گوناگون دارد. برخی از باندهای اکتیو اصلا کیفیت مورد انتظار را ندارند و انتخاب باند اکتیوی که مناسب با نیاز شما باشد و از کیفیت خوبی هم برخوردار باشد، سخت است.

باند اکتیو از اجزایی تشکیل شده که باند پسیو هم از آن برخوردار است. مثل بلندگو و کراس اور (CROSSOVER).

کراس اور (Cross Over) چیست؟

کراس اور (Cross Over) چیست؟

کراس اوور، قطعه‌ای الکترونیکی بوده که با تقسیم سیگنال به باندها بر اساس فرکانس‌ها، یک سیگنال ورودی صوتی منفرد را به دو یا سه سیگنال تبدیل می‌کند. کراس اوور، از  اجزای اصلی باند و بلندگو بوده و در آن‌ها پنهان شده است. به کراس اوور، تفکیک کننده نیز گفته می‌شود.

بر خلاف باند پسیو، باند اکتیو، مجهز به آمپلی فایر بوده که خود آمپلی فایر هم شامل قطعاتی چون: پنل اتصال فلش، بلوتوث، میکروفون و غیره است که با توجه به مدل باند اکتیو، قابلیت های اتصال ، کم یا زیاد می‌شود.

ووفر و توییتر

توییتر و ووفر

 باند اکتیو، در واقع نوعی باند پاور با قدرت بالا است. تقویت کننده داخلی داشته و چند بلندگوی داخلی در آن نصب شده است که منجر به تولید دامنه‌های فرکانسی مختلف می‌شود که مهم‌ترین  آن، ووفر و توییتر است. یکی از عوامل مهم در پخش  صدا و اجرای زنده در کنسرت‌ها، سایز ووفر و توییتر است. هر چقدر بزرگ‌تر باشد، فرکانس‌های پایین بیش‌تری را تحت پوشش قرار می‌دهد. لذا صدا، بم‌تر و با قدرت‌تر می‌شود.

نحوه کار باند اکتیو

طریقه کار باند اکتیو به این صورت است که منبع صوتی یا صدا ، توسط پنل به آمپلی فایر انتقال یافته و قدرت و وضوح صدا افزایش پیدا می‌کند. در ادامه وارد کراس اوور دستگاه شده تا صداها توسط کراس اوور، تفکیک شده و به بلندگو انتقال یابد.

نحوه کار اسپیکر اکتیو

چون باند اکتیو دارای آمپلی فایر است، مناسب افرادی بوده که قصد دارند از صدایی قدرتمند لذت ببرند. آمپلی فایر، داخل باند اکتیو بوده و آن را از باند پسیو جدا می کند. آمپلی فایر مستقر در باند اکتیو، قدرت متفاوتی داشته و در هنگام خرید باند پسیو، نکات خرید آمپلی فایر خوب را در نظر داشته باشید. چون آمپلی فایر مورد نظر، بایستی توانایی ساپورت باند شما را داشته باشد. این مشکل در باند اکتیو وجود ندارد.

ویژگی های باند اکتیو

  • اتصال بی‌سیم به همراه بلوتوث، از جمله ویژگی‌های باند اکتیو است. اکثر باندهای اکتیو، به بلوتوث مجهز است. شما می‌توانید بدون اتصالات اضافی به محصول متصل شوید. یکی از ویژگی‌های باند اکتیو آن است که ارتباط موثر قطعات درونی و مسیردهی راحت‌تر سیگنال‌ها را شاهد هستیم.
  • آمپلی فایر باند اکتیو، یک ویژگی متمایز کننده‌ باند اکتیو نسبت به باند پسیو است. با این باند، مدار کراس اوور، سیگنال‌ها را به راحتی انتقال داده و تقویت می‌شود. مزیت بزرگی که کراس اوور را از دیگر تقویت کننده‌ها مجزا می‌کند این است که سیگنال‌های هر درایو را به صورت جداگانه تقویت می کند.
  • باند اکتیو آن است که نیازی به سیم کشی زیاد ندارد. سیم کشی داخلی با اسپیکر اکتیو به کمترین حد می‌رسد. احتمال تداخل سیگنال‌ها را پایین آورده و در نهایت، یک سیستم  صوتی بدون فیوز دارید که منابع صدا را با کیفیت بهتر تحویل می‌دهد.
  • باند اکتیو، ورودی فلش و SD CARD دارد. اگر قصد ندارد از بلوتوث و وای فای استفاده  کنید، باند اکتیو دارای این مزایا بوده تا به راحتی، اتصال برقرار شده و بتوانید بدون نیاز به سیم کشی‌ها و کابل های اضافی، از آن استفاده کنید.

معایب و مزایا بلندگو اکتیو

مزایا باند اکتیو (فعال)
هارمونی اجزاء در باند اکتیو
پشتیبانی از فناوری بلوتوث،وای فای
آمپلی فایر قدرتمند
سیگنالینگ آسان
تقویت سیگنال

از ویژگی های باند اکتیو آن است که مجهز به مناسب‌ترین آمپلی فایر بوده و قابلیت کار با بلوتوث و وای فای را هم دارد.

مهمترین مزایا اسپیکرهای اکتیو، به صورت خلاصه در جدول روبرو آمده است که در ادامه به معرفی بیشتر آنها می پردازیم

  • هارمونی اجزاء در باند اکتیو
معایب و مزایا بلندگو اکتیو

هنگامی‌که درایورها، کراس اوور‌ها و آمپلی فایرها برای کار با یکدیگر طراحی و ساخته شده باشند، نگران کمبود منبع تغذیه  نباشید. لذا شاهد یک طراحی منسجم هستیم تا کیفیت صدای عالی را تحویل بگیریم.

  • مجهز به فناوری بلوتوث و وای فای

از دیگر مزایای باند اکتیو، قابلیت کار با بلوتوث و wi-fi است. از تفاوت‌های باند اکتیو و پسیو، ارسال کردن سیگنال بی سیم است. یعنی اگر ارسال سیگنال‌ها را به صوت بی سیم یا بلوتوث یا وای فای انجام بگیرد، آن‌ها پیش از شنیده شدن بایستی تقویت شود.

اگر قصد دارید برای پخش صوت، فقط از طریق دستگاهی که دارای بلوتوث و بلندگو است استفاده کنید، باند اکتیو نیاز دارید. اگر قصد خرید پخش گران قیمت ندارید، باند اکتیو خریداری کرده و موسیقی را از طریق بلوتوث یا با یو اس بی پخش نمایید.

  • آمپلی فایر قدرتمند

چون باند اکتیو دارای آمپلی فایر است، مناسب افرادی بوده که قصد دارند از صدایی قدرتمند لذت ببرند. آمپلی فایر، داخل باند اکتیو بوده و آن را از باند پسیو جدا می‌کند. آمپلی فایر مستقر در باند اکتیو، قدرت متفاوتی داشته و در هنگام خرید باند پسیو، نکات خرید آمپلی فایر خوب را در نظر داشته باشید.

چون آمپلی فایر مورد نظر، بایستی توانایی ساپورت باند شما را داشته باشد. این مشکل در باند اکتیو وجود ندارد. اما ارتقا سیستم باند اکتیو چون آمپلی فایر داخلی دارد، به نسبت باند پسیو، سخت تر است.

  • سیگنالینگ آسان

از دیگر ویژگی‌های باند اکتیو، مسیر سیگنالینگ راحت‌تر است. باند اکتیو، یک آمپلی فایر داخلی داشته و مدار کراس اوور سیگنال را پیش از تقویت، فیلتر می‌کند. این مزیت مهمی است. زمانی‌که کراس اوور مقابل تقویت کننده قرار می‌گیرد، سیگنال هر درایور به صورت جداگانه تقویت شده و کیفیت صدا ارتقا می‌یابد.

  • تقویت سیگنال

بلندگوهایی که دو آمپلی فایر دارند، انرژی برای هر درایو از بلندگوی پسیو بیش‌تر است. در اسپیکر پسیو، وقتی سیگنال بعد از تقویت از کراس اوور عبور می‌کند، مقداری از آن در کراس اوور پراکنده شده و به درایور نخواهد رسید. این موضوع در اسپیکر اکتیو دیده نمی‌شود. چون سیگنال بعد از عبور از crossover، تقویت شده و سیگنال به طور همزمان به توییتر و ووفر برخورد خواهد کرد.

معایب اسپیکرهای اکتیو

در باند اکتیو، بلندگو و آمپلی فایر، برای همکاری با یکدیگر طراحی شده و سازگاری مناسبی دارند. لذا بهترین عملکرد را ارائه می‌دهند اما این علاوه بر مزیت می تواند یک عیب محسوب شود .در جدول روبرو مهمترین معایب اسپیکرهای اکتیو نام برده شده است.

معایب اسپیکرهای اکتیو
وزن بالا و جابجایی سخت
تعویض آمپلی فایر
  • وزن بالا و جابجایی سخت

از معایب باند اکتیو، وزن بالاتر و جابجایی سخت تر به نسبت باند پسیو است.

  • تعویض آمپلی فایر

باند اکتیو مجهز به مناسب‌ترین آمپلی فایر است. در باند اکتیو، بلندگو و آمپلی فایر، برای همکاری با یکدیگر طراحی شده و سازگاری مناسبی دارند. لذا بهترین عملکرد را ارائه می‌دهند. اما تعویض آمپلی فایر این اسپیکر سخت است. این از معایب اسپیکرهای اکتیو است.

چرا بلندگوی اکتیو بخریم؟

باندهای اکتیو استفاده و کاربرد فراوانی در محیط‌های باز و بسته دارد. در کلیه سالن‌های همایش، کنسرت و سمینارها می‌توان از این نوع بلندگو استفاده کرد. چون باند اکتیو دارای آمپلی فایر است، نیازی به DAC و کابل مناسب نخواهد بود و چون هر درایور باند، آمپلی فایر مخصوص به خود داشته، امکان ترکیب باندها با یکدیگر وجود دارد و می‌توان کنار همدیگر قرار داد.

چرا بلندگوی اکتیو بخریم؟

یکی از دلایلی که خرید باند اکتیو را نسبت به باند پسیو، در کانون توجه خریداران تجهیزات صوتی پیشرفته قرار می‌دهد، مزیت سیم‌کشی داخلی است. در باند اکتیو، چون درایورها و آمپلی فایرها نزدیک به هم هستند، سیم‌کشی داخلی کم‌تری در باند وجود داشته و با خلوت بودن میزان سیم‌کشی، شاهد کاهش تداخل سیگنال هستیم.

وقتی تداخل سیگنالی در باند کاهش می‌یابد، صدای باند، واضح‌تر و با کیفیت بالا پخش خواهد شد. باند اکتیو را می‌توان به راحتی در مراسم عزاداری، هیات‌های سینه‌زنی و زنجیرزنی خیابانی و در استودیوهای تخصصی ضبط صدا استفاده کرد.

اگر شما کاربر آماتور تجهیزات صوتی پیشرفته هستید، استفاده از باند اکتیو برای شما آسان بوده و می‌توانید از طریق بلوتوث و پورت یو اس بی، فایل‌های صوتی خود را از طریق آن پخش کنید.  

بلندگو پسیو (passive) چیست و چه کاربردی دارد؟

بلندگو پسیو (passive) چیست و چه کاربردی دارد؟

بلندگو پسیو یک بلندگوی معمولی است و متداول‌ترین مدل در میان اسپیکرها بوده و در همه مکان‌ها از دستگاه‌های پخش صدای حرفه‌ای گرفته تا استقرار یک سینمای خانگی چند کاناله یا انواع باند هیات‌های عزاداری و . . . ، می‌توان از باند پسیو استفاده کرد.

باند غیرفعال دارای آمپلی فایر نیست و نیاز به آمپلی فایر خارجی، به معنی ضعف این نوع باند محسوب نمی‌شود. باند پسیو، کیفیت صدای خوبی دارد و سیگنال صوتی تقویت شده را از طریق آمپلی فایر متصل، دریافت می‌کند. روی بدنه باند پسیو، ورودی صوت وجود داشته و ورودی و خروجی دیگری غیر از این‌ها روی بدنه این نوع باند، مشاهده نمی‌شود.

باند پسیو ، انعطاف پذیری بالایی دارد، چون می‌توانید کابل‌ها و اسپیکرها را با هم هماهنگ کنید. در زمان استفاده از باند پسیو، نیازی به وجود پریزهای برق متعدد نبوده و سیستم شما به راحتی امکان به روز رسانی دارد.

چون باند پسیو را می‌توان روی دیوار یا سقف اماکن گوناگون نصب کرد، در مجتمع های تجاری، اداری، آموزشی، هیات‌ها، تالارها، سالن‌های همایش و کنسرت، قابلیت استفاده داشته و چون آمپلی فایر داخلی هم ندارد، حمل‌ونقل آسانی دارد.

باند پسیو چگونه کار می کند؟

بلندگوهای پسیو یا غیر فعال از در ساختار کلی از یک محفظه، یک یا چند درایور بلندگو، (یک کراس اور غیرفعال در صورت وجود چندین درایور) ساخته شده است.

باند پسیو چگونه کار می کند؟

بلندگوهای پسیو به هیچ برقی نیاز ندارند و سیگنال تقویت شده سطح بلندگو را از یک آمپلی فایر ( تقویت کننده برق )  دریافت می‌کنند. کراس اوورها و درایورهای آنها ماهیت منفعل دارند و با اجزای الکتریکی غیرفعال و الکترومغناطیس کار می‌کنند.

مسیر سیگنال باند پسیو

آمپلی فایر انرژی و سیگنال تقویت شده را به سطح بلندگوها ارسال می‌کند. تقویت کننده قدرت لازم برای سیگنال سطح خط را از منبع صوتی و یا پیش تقویت کننده به سطح بلندگوها افزایش می‌دهد.

معایب و مزایا بلندگو پسیو

معایب و مزایا بلندگو پسیو

اگر بخواهیم به ویژگی‌های باند پسیو اشاره کنیم، ذکر این نکته ضروری است که باند پسیو، سیم کمتر و نصب راحت‌تر دارد. حمل‌ونقل آسان‌تر داشته و چون نوع پسیو، آمپلی فایر داخلی ندارد، جابجایی راحتی داشته و هم چنین وزن کم‌تری به نسبت باند اکتیو دارد. اگر قادر به حمل‌ونقل باند سنگین نیستید، حتما باند پسیو را مد نظر داشته باشید. با سیستم ZONE بندی صحیح، می‌توانید باندها را در هر مکانی که دوست دارید، قرار داده و تحت کنترل خود درآورید.

معایب اسپیکر پسیو
تجهیزات جانبی زیاد
تداخل سیگنال
نیاز به دانش فنی بالا برای خرید
مزایا اسپیکر پسیو
انعطاف پذیری بالا
کنترل بهتر روی خروجی صدا
وزن سبک و جابجایی آسان
  • انعطاف پذیری بالا

 یکی از مزایای باند پسیو، انعطاف پذیری بالا بوده و امکان هماهنگی راحت بین کابل و اسپیکرها وجود دارد. ارتقا راحت داشته و هر زمان که اراده کنید، می‌توانید نسبت به تقویت باند اقدام نمایید.

  • کنترل بهتر روی خروجی صدا

صدابردار هنگام کار با بلندگوی پسیو، کنترل بیشتری روی صدای خروجی دارد. لذا نگرانی بابت به‌هم ریختن صدا ندارد. وزن‌ کم و حمل‌ونقل آسان به نسبت باند اکتیو، از جمله دیگر مزایای باند پسیو است.

  • وزن سبک و جابجایی آسان

اگر قادر به حمل‌ونقل باند سنگین نیستید، حتما باند پسیو را مد نظر داشته باشید. با سیستم ZONE بندی صحیح، می‌توانید باندها را در هر مکانی که دوست دارید، قرار داده و تحت کنترل خود درآورید.

از جمله معایب باند پسیو به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

  • تجهیزات جانبی زیاد

باند پسیو دارای معایبی است. نیاز به تجهیزات جانبی دارد. فضای بیش‌تری را به نسبت باند اکتیو اشغال کرده و محل قرارگیری باندها، محدود به طول کابل‌های دستگاه است.

  • تداخل سیگنال

تداخل سیگنال بین باندهای پسیو در محیط‌های باز یا بسته، از جمله معایب باند پسیو است. چون کابل‌کشی انجام شده در سراسر سالن همایش و کنسرت بین باند و دستگاه‌های انتقال دهنده سیگنال، ایجاد نویز می‌کند، لذا همواره باید فکری به حال رفع نویز باند پسیو بکنید.

  • نیاز به دانش فنی بالا برای خرید

اجزای باند پسیو را خودتان باید انتخاب کنید، لذا تخصص و مهارت نیاز دارید تا آمپلی فایر خوبی خریداری کرده و شدت و توان همه اجزاء سیستم، هماهنگ بوده تا خروجی صدا، با کیفیت و وضوح مورد انتظار باشد.

چرا بلندگوی پسیو بخریم؟

بلندگوی پسیو، سیم‌کشی زیادی نیاز ندارد و قرارگیری و نصب راحت دارد. با خرید بلندگوی پسیو، صرفا باید اتصال سیم بلندگو را بررسی کرده و اطمینان حاصل کنید که به دوشاخه برق، نزدیک است.

چرا بلندگوی پسیو بخریم؟

چون آمپلی فایر ندارد، سبک است و جابجایی سریع و آسان دارد.

از تفاوت مهم باند پسیو و اکتیو، به روز رسانی آن‌ها است. هر زمان اراده کنید، می‌توانید آمپلی فایر را تعویض و آن را با مدل‌های قوی‌تر جایگزین کرده و آن را به بلندگوی خود متصل کنید.

بحث تعویض آسان آمپلی فایر در باند پسیو را فعالان حوزه موسیقی به خوبی درک می‌کنند. اگر  باند اکتیو قدیمی داشته باشید و آمپلی فایرش معیوب شود، پیدا کردن قطعه مناسب فابریک در بازار سخت است. چون اسپیکر پسیو، آمپلی فایر مخصوص به خود ندارد، قطعه الکترونیکی پیجده‌ای هم ندارد که با معیوب شدنش، عملکرد دستگاه مختل شود. مجموعه این موارد سبب می‌شود تا خرید بلندگوی پسیو برای آماتورها و حرفه‌ای‌ها در کاربردهای گوناگون، توجیه پذیر و مقرون به صرفه باشد.

اسپیکر پسیو یا اکتیو؟ کدام بهتر است؟

همان‌طور که در این گفتار اشاره کردیم و این‌جا نیز تاکید می‌کنیم، انتخاب اسپیکر اکتیو یا پسیو، بایستی متناسب با موقعیت مکانی و کاربرد مورد انتظار در بازه بودجه تعیین شده انجام شود و پارامترهای مختلفی لحاظ شود.

  • تطبیق امپدانس

تعداد کانال‌های خالی و پاور میکسر، تعیین کننده تعداد بلندگوهای مورد نیاز شما است. با تطبیق امپدانس، امکان استفاده از اسپیکر پسیو را دارید. یعنی امپدانس اسپیکر (یک نوع مقاومت الکتریکی با واحد اهم) با محدوده امپدانس خروجی که آمپلی فایر می‌تواند بپذیرد، تطبیق داشته باشد. عدم تعادل، هم به بلندگو و هم به آمپلی فایر آسیب می‌زند. اما چنین مقوله‌ای در باند اکتیو، موضوعیت ندارد. چون شما می‌توانید از طریق کابل، باند اکتیو را به میکسر متصل کرده و سایر باندها را در امتداد آن ببندید و استفاده کنید.

  • سیم کشی
سیم کشی در اسپیکرهای پسیو

باند اکتیو نیازی به سیم کشی زیاد ندارد و سیم کشی داخلی با اسپیکر اکتیو به کمترین حد می‌رسد. به ویژه زمانی که منبع پخش صوت، کارت حافظه یا فلش بوده و یا سیگنال صوتی از طریق بلوتوث منتقل می‌شود. لذا احتمال تداخل سیگنال‌ها را پایین آورده و در نهایت، یک سیستم  صوتی بدون فیوز دارید که منابع صدا را با کیفیت بهتر تحویل می‌دهد. در حالی که سیم‌کشی اسپیکر پسیو بیش‌تر است چون آمپلی فایر خارجی دارید.

  • ورودی فلش

باند اکتیو، ورودی فلش و SD CARD دارد. قابلیت اتصال USB داشته و با فناوری بلوتوث سازگار است. مدل‌هایی که با نام: فلش خور بزرگ، باند پرتابل فلش خور و باند بلوتوثی می‌شناسید، همگی باند اکتیو هستند.  اگر قصد استفاده از بلوتوث و وای فای دارید، باند اکتیو دارای این مزایا بوده تا به راحتی، اتصال برقرار شده و بتوانید بدون نیاز به سیم کشی‌ها و کابل‌های اضافی، از آن استفاده کنید.

  • تنظیم صدای خروجی

در باندهای اکتیو، می‌توانید نسبت به تنظیم دستی و کنترل صدای خروجی از طریق ولوم باند اقدام کنید. لذا با یک  سیستم صوتی مستقل و کاملی روبرو هستید که دردسرهای متداول سیستم‌های صوتی را ندارد. اما در باند پسیو، کلیه کنترل‌های ممکن روی صدای خروجی باند، از میکسر اعمال شده و باند، جز پخش صدا، کار دیگری برای شما انجام نداده و صرفا پل ارتباطی شما، پورتی به نام: SpeakOn در پشت باند است.

بعد از نصب بلندگو پسیو در سالن همایش و کنسرت و مسجد و مدرسه و غیره، تنظیمات بلندگوها را می‌توانید از مرکز کنترل، مدیریت کرده و نیاز به کنترل دستی نیست.

  • منبع تغذیه

باند اکتیو، مستقیم به برق شهر متصل می‌شود. اما باند پسیو نیازمند تغذیه کننده خارجی مثل پاورمیکسر یا آمپلی فایر است. پس موقعیت مکانی استفاده از باند مورد نظر، نقش مهمی در انتخاب باند دارد.

  • مهارت فنی

در زمان استفاده از یک اسپیکر اکتیو، نیازی به تجربه فنی نیست و قابلیت زیر و بم کردن صدا را با اکولایزر دارند. لذا به مهندسی صدا نیاز ندارید. در حالی‌که باند پسیو چه از نوع FULL RANGE و چه از نوع 2WAY، دارای ووفر و تیوتر مجزا و کراس آور هستند و مدیریت فرکانس در آن‌ها، نیاز به مهارت فنی است.

  • تعمیر اسپیکر

 از طرفی، اگر سیستم اکتیو شما، از ارتفاع سقوط کند، مجبورید بلندگو را برای تعمیر، به تعمیرگاه‌های مجاز اسپیکر اکتیو ارسال کنید و سلامت آمپلی فایر و باتری داخلی شارژی هم در بعضی مدل‌های باند اکتیو، تست شود. اما اسپیکر پسیو چون آمپلی فایر داخلی ندارد، احتمالا هزینه تعمیر کم‌تری به شما تحمیل خواهد شد. اگر تقویت کننده باند پسیو شما خراب شد، صرفا بایستی آن را تعویض نمایید و نیازی به باز کردن باند نیست.

صدای بلندگوهای اکتیو و پسیو معمولا یکسان است.

برخلاف تصور عموم که باند اکتیو، صدای قدرتمندتر، پر حجم‌تر و با کیفیت‌تری را به نسبت باند پسیو ارائه می دهد، باند پسیو هم می‌تواند چنین بازدهی را برای مکان مورد نظر شما به ارمغان آورد. به شرطی که تجهیزات، سازگار با هم بوده و کابل‌کشی و چیدمان و نویزگیری به خوبی انجام شده باشد.

برای داشتن بهترین کیفیت صدا از باند اکتیو، به سایز ووفر و تویتر دقت کنید. هر چه سایز بزرگ‌تری داشته باشند، صدای بم‌تر و قدرتمندتری را تحویل می‌دهند. اگر در جست‌وجوی باند اکتیو با کیفیت صدای عالی هستید، باند تووی (حاوی دو بلندگوی داخلی) به نسبت باند فول رنج (حاوی یک بلندگوی داخلی)، گزینه بهتری به نظر می‌رسد.

لذا کیفیت صدای بلندگوهای اکتیو و پسیو در مکان‌های گوناگون در صورت رعایت اصول مهندسی صدا، تقریبا یکسان است و تفاوتی ندارد. این کاربرد مورد انتظار و بازه بودجه شما است که انتخاب شما را بین پسیو یا اکتیو، هدایت می‌کند.

سوالات متداول

اسپیکر اکتیو برای کاربری‌های خانگی، طرفداران زیادی دارد. باندهای اکتیو، کاربرد و استفاده آسانی داشته و برای آماتورها مناسب است. آمپلی فایر درونی دارد و ورودی فلش و اس دی کارت هم دارد و بعضا به بلوتوث هم مجهز است. قابلیت اتصال میکروفون و ساز به این باند، سبب می‌شود تا خرید دستگاه آسان باشد. باند اکتیو در حالت عادی تا 8 ساعت بدون برق کار می‌کند و قابلیت شارژی بودن، برای جشن‌ها و رویدادهایی که امکان کابل‌کشی ندارد را سودمند می کند. کیفیت صدا در باند اکتیو، واضح‌تر و شفاف‌تر و باکیفیت تر است. اگر برنامه‌های بزرگ دارید، باند اکتیو توصیه می شود. نصب و راه اندازی باند اکتیو هم راحت تر از باند پسیو است.

در باند اکتیو، صوت توسط پنل به آمپلی فایر انتقال یافته تا قدرت و شفافیت آن افزایش یابد. سپس به  کراس اوور رفته تا صدا توسط کراس اوور تفکیک شده، به بلندگو های مربوطه انتقال یابد. سازگار بودن باند با آمپلی فایر، مسیر دهی راحت سیگنال و مجهز به بلوتوث از جمله ویژگی‌های باند اکتیو است.

از مهم‌ترین نقاط ضعف باند اکتیو، وزن بالای آن به نسبت باند پسیو است. علت هم آمپلی فایر داخلی آن است.

بزرگ‌ترین امتیاز باند پسیو، انعطاف پذیری بالا است. در صورت استفاده از باند پسیو، کابل و اسپیکرها با هم میکس و هماهنگ کنید.

از متداول‌ترین کاربردهای باند پسیو، نصب و استقرار در سالن‌های کنسرت و همایش است. جاهایی که نیاز به شمار قابل توجهی از بلندگو دارید. چون باند پسیو دارای آمپلی فایر خارجی است، استفاده‌اش در مکان‌های سربسته بزرگ، مقرون به صرفه بوده و انرژی و برق کم‌تری هم نیاز دارد.

بله. در فضاهای باز که دسترسی به برق شهری محدود است، استفاده از باند پسیو توصیه می‌شود.

منظور از باند همراه، همان اکو همراه یا پرتابل است که تامین انرژی برای باند و آمپلی فایر، نیازی به برق مستقیم شهری نبوده و با باتری شارژ می‌شود. قابلیت تنظیم صدا و کنترل  ورودی نیز توسط مداری که پشت آمپلی فایر قرار گرفته انجام می‌شود. در باند همراه، پاسخ فرکانسی از نوع فرکانس بم بسیار کم است تا انرژی زیادی را مصرف نکرده و سبب تخلیه سریع شارژ باتری نشود.

ساب ووفرها از انواع بلندگو ها بوده و از قابلیت پخش فرکانس‌های پایین یا صدای بم و بیس دار برخوردار هستند. ساب ووفر یک نوع بلندگوی ووفر بوده و به سایر بلندگو ها کمک می‌کند تا محدوده فرکانس پایین خود را افزایش داده و صدای با کیفیتی تحویل دهند. ساب ووفر پسیو یا غیرفعال یعنی آمپلی فایر داخلی ندارد و در کلاب‌ها و سالن‌های کنسرت استفاده می‌شود.

ساب ووفر غیر فعال خود را با اهم بندی درست به باند فعال نصب کرده و به تطبیق امپدانس ساب ووفر و آمپلی فایر دقت کنید. اطلاع از این موارد، از آسیب رسیدن به آمپلی فایر و ساب ووفر جلوگیری خواهد کرد. ساب ووفر ها بایستی همان امپدانس نهایی که آمپلی پشتیبانی می‌کند را برخوردار بوده تا به هم متصل شوند.

با این حال، ساب ووفرهای غیرفعال باید به تقویت کننده های خارجی متصل شوند. اسپیکرهای اکتیو آمپر داخلی دارند، اما از این آمپرها برای راه اندازی درایورهای خود بلندگو استفاده می‌شود. بنابراین، اتصال یک ساب ووفر غیرفعال به یک بلندگوی فعال توصیه نمی‌شود. چون سبب افت کیفیت صدا خواهد شد.

باند پسیو، منبع دارد که صدا را به باند انتقال می‌دهد. مثل DVD  PLAYER  با گوشی  تلفن همراه. اما در باند پسیو، بخش پیش تقویت کننده، وظیفه کنترل سطح صدا را بر عهده دارد. در باند اکتیو، علاوه بر ووفر و تیوتر، آمپلی فایر، فرکانس‌های خروجی را تقویت خواهد کرد. اما در باند اکتیو، تقویت صدا درون اسپیکر صورت می‌گیرد.

در باند پسیو، بعد از انتقال صدا به آمپلی فایر، مسئولیت تقویت سیگنال صدا و رساندن آن به سطح مناسب ، توسط آمپلی انجام می شود. بهترین باند اکتیو برای اجرای زنده، بر روی بدنه خود، پیج تنظیم ولوم صدا،  تنظیم گیم و تریبل دارد.

انجام این کار شدنی است. اما توصیه نمی شود. بهتر است که  از اتصال یک بلندگو فعال به تقویت کننده برق پرهیز کنید. آمپلی فایر یا تقویت کننده درون بلندگوی فعال به گونه ای طراحی شده که سیگنال های خطی را دریافت و آنها را تقویت کند تا بلندگو کارکرد اثربخشی را در طول زمان داشته و صدای با کیفیتی را تحویل دهد. لذا ارسال سیگنال‌های خطی بلندگو از یک آمپلی فایر به یک بلندگوی فعال، احتمالاً باعث ایجاد اضافه بار آمپر و آسیب به درایورهای بلندگو خواهد شد. لذا از اتصال آمپلی فایر به بلندگوی اکتیو اجتناب کنید.

Rate this post

عبارات مرتبط با محتوا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *